Rallycross

Öberg ersätter Tidemand

Nästa deltävling i Rallycross-EM står för dörren. Lettiska huvudstaden Riga står som värd för den andra deltävlingen för säsongen som körs den 19-20 September. Hedströms Motorsport bjuder på lite omkastning på förarsidan till följd av datumkrock mellan rally-VM och Rallycross-EM.

Foto: Anders Ekström

Det rådande världsläget har gjort att allt för få tävlingshelger står till förfogande till de mästerskapstävlingar som planeras under hösten. Som en följd av detta körs nästa helg både Rallycross-EM i Lettland och Rally-VM i Turkiet. Pontus Tidemand som dubblerar i år med både rallycross och rally, blir på så vis drabbad av detta och tvingas välja var han ska tävla.

– Tråkigt att det blivit så här, men jag har full förståelse över Pontus val, då han är tvåa i VM för WRC2, medan han bara är på sjunde plats efter Höljes i Rallycross-EM, säger Peter Hedström.

In i VW Polon ämnad för Pontus kommer i stället Dan Öberg, MK Team Westom, att ta plats. Den trettiotre år unge entreprenören i maskinbranschen har under året kört RallyX Nordic med bland annat finalkörning i sista deltävlingen på Danska Nysum-banan. Dan testade även av hetluften i Höljes EM-deltävling med den VW Scirocco Supercar som han drivit med hjälp av Eklund. Öberg väljer att till Riga steppa upp till en fullblodsracer från Hedströms Motorsport.

– Lite komiskt egentligen, jag fick Dans permanenta plats till Riga av honom och nu får han ta Pontus plats i samma tävling, vi gjorde upp det snabbt över köksbordet här hemma i fredags, det ska verkligen bli kul att få med Dan i teamet till Riga, berättar Peter Hedström.

För Peters egen del är det full fokus på att sätta ytterligare en topp-placering och därmed vara med i slutstriden av EM. Förra året slutade på pallen i Riga och siktet är inställt på det samma i år.

– Klart man vill vara med där uppe i toppen och vi visade i Höljes att vi har materialet för att vara med där, speciellt nu när vi fått till riktigt bra inställningar på våra VW Polos, avslutar Hedström.

Till start i Riga på Bikernieki National Sports Base är 18 bilar i EM-klassen och 17 bilar i VM. Tävlingen körs med publik som är maximerad till 3000 personer per dag med Covid-restriktioner som bland annat innebär obligatorisk skyddsmask och avståndskontroll. Tävlingen direktsänds via bland annat sociala medier och kan streamas via Cmore.