Rallycross

Robin Larsson vann EM-premiären i Rallycross

Robin Larsson gasade hem en vinst i den första deltävlingen i Rallycross-EM, på Silverstone. Han tar därmed också ledningen i rallycross-EM.

Foto: Jan-Kåre-Rafoss

Förra helgen slutade Robin Larsson på en andraplats i RallyX Nordic – den här helgen gick det hela vägen. Det blev närmast en perfekt helg för Larsson, som redan från träningen startade på topp. Han segrade i tre av de fyra omgångarna, samt tog en andratid, och gick därmed vinnande ur grundomgången. Även i semifinalen höll han tempot uppe och blev förste föraren att korsa mållinjen. I finalen knöt han ihop säcken och gick segrande ur tävlingen. Han leder även mästerskapet efter den första deltävlingen.

Foto: Jan-Kåre-Rafoss

– Egentligen är inte det här en bana som passar min körstil, så det känns väldigt skönt att få åka härifrån med en seger, säger Robin Larsson. Det är ett rent nöje att köra den här bilen. Jag kan verkligen attackera och köra på gränsen. Det känns som vi har mycket mer att lära om både bilen och min körning. Under helgen fick vi bra starter i nästan alla heat och finaler. Jag var lite orolig när det kom regn i semifinalen, för jag har inte gjort några riktiga starter på blött underlag, men det fungerade bra. Körningen kändes riktigt bra i semifinalen, men i finalen var det svårare att hitta rätt linje. Det var första gången under helgen som jag blev riktigt jagad av Bryntesson – när jag tittade i backspegeln såg jag ut att ligga illa till. Dessutom är det så lätt att göra misstag på den här banan, men jag tog det väldigt lugnt och hade bra kommunikation med spottern.

Foto: Jan-Kåre-Rafoss