Rallycross

Andra raka segern i Rallycross-EM för Larsson

För Robin Larsson blev det återigen en fullträff, denna gång på Lånkebanen i Hell. Han inledde helgen med en snabbast tid under träningen och fortsatte prestera topptider, segrade i grundomgången och även i semifinalen. Väl i final var han tvåa iväg i starten, men lyckades snabbt avancera och behöll ledningen över mållinjen. Det blev Svenljungabons andra raka seger i Euro RX, han plockar maximala mästerskapspoäng och utökar ledningen ytterligare.

Foto: Jan-Kåre Rafoss

– Det här känns riktigt skönt, säger Robin Larsson. Det har varit en stabil helg för mig, som gick enligt planen hela tiden. Däremot blev det lite onödigt spännande när regnet kom… Jag vet att jag har farten på torrt underlag, men har inte kört bilen på vått underlag tidigare. Så det blev lite nervös stämning. Men tydligen fungerade det också bra. Vi har tagit full pott i mästerskapet och med tanke på att det är få deltävlingar är varje poäng viktig. Bilen har fungerat klockrent, så nu jobbar vi vidare på att lära känna den ännu mer. Nästa tävling blir Höljes, och att komma till min favoritbana med två raka segrar i ryggen känns skönt.

– En kanonhelg för Robin rakt igenom, säger Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik. Farten har funnits hela säsongen, men han har också visat en väldigt smart körning genom hela helgen. När regnet började ösa ner inför finalen blev det lite stressigt för oss alla, men Robin behöll ändå lugnet och gjorde imponerande tider, snabbare än hela VM till och med. Att utöka mästerskapsledningen gör att vi tar med oss en bra känsla till EM i Höljes.

Foto: Jan-Kåre Rafoss