Rallycross

KYB Team JC storsatsar med Larsson och Baumanis

Tillsammans med KYB går JC Raceteknik in i en stor satsning i rallycross. VM-teamet, som går under namnet KYB Team JC, kommer tävla i både förar-VM och teammästerskapet. Sedan tidigare är Larsson klar, nu ansluter även Baumanis.

– Jag tror Robin och Jānis kommer bli en stark duo på banan. Vi siktar på medalj i både teammästerskapet och förar-VM, säger teamchef Joel Christoffersson.

Den 11 mars presenterades alla förare och team i årets säsong av FIA World Rallycross Championship (rallycross-VM). JC Raceteknik kunde då presentera att de tar steget upp till VM med en förare. Två veckor senare är det officiellt att svenska teamet anmäler ytterligare en förare till VM samt kör teammästerskapet under namnet KYB Team JC. Detta efter att samtliga team i World RX godkänt KYB Team JCs efteranmälan.

Teamet kommer tillsammans med EKS och KYB fortsätta utvecklingen av stötdämpare. Det tekniska samarbetet som startade mellan JC och EKS 2019 kommer fortsätta även denna säsong i både VM och EM. Teamet kommer till start med två förare: Robin Larsson och Jānis Baumanis.

Larsson, som tillsammans med JC Raceteknik vann både FIA European Rallycross Championship (rallycross-EM) och RallyX Nordic förra säsongen, är sedan tidigare klar för VM-satsningen. Ansluter till teamet gör den lettiske rallycrossföraren Jānis Baumanis, som har fyra VM-säsonger i bagaget. Båda förarna kommer köra varsin Audi S1 EKS av senaste spec.