Racing

Ahlberg klar för Kågereds storsatsning i STCC

Andreas Ahlberg är tillbaka i årets upplaga av STCC TCR Scandinavia som del av Kågered Racings storsatsning med tre Volkswagen Golf GTI TCR.

– Jag gör min åttonde säsong tillsammans med teamet och vi har utvecklats varje år. Nu börjar vi bli mogna att slåss om titlar, säger Ahlberg.

Ahlberg gjorde sin bästa säsong hittills förra året med fjärde plats i mästerskapet efter två segrar och totalt sex pallplatser.

– Andreas har tagit stora steg framåt som förare och hans resultat under 2019 har motiverat oss alla i teamet starkt. Både Andreas som förare och vi som team är redo att ta nästa steg framåt i år, säger teamägare Micke Kågered.

30-åringen var med i titelkampen ända fram till finalen på Mantorp Park förra året och har siktet högt ställt inför årets säsong.

– Målsättningen är självklart hög. Vi var med och utmanade om mästerskapet ända fram till finalen där vi tyvärr snubblade på målsnöret, säger Ahlberg.

– I år är målet inställt på topp tre totalt i mästerskapet och vi tar med allt det positiva från 2019. Jag är väldigt tacksam över att få representera Kågered Racing med alla våra partners.

Kågered Racings föraruppställning till STCC TCR Scandinavia 2020 är därmed komplett där Andreas Ahlberg kommer att tävla tillsammans med Emil Persson och Mikael Karlsson.