Rallycross

Klara Andersson kör rallycross-VM i Belgien

I slutet av augusti körde hon hem SM-guldet i rallycross i 2150-klassen. Nu tar landslagsföraren Klara Andersson nästa steg i karriären när hon kör VM-deltävlingen i Belgien i den nya elbilsklassen, RX2e.

– Det känns jättespännande och jag ser verkligen fram mot att får köra rallycross igen, säger Klara Andersson.

I mitten av oktober, helgen 9-10, körs den sjätte deltävlingen av årets VM-serie i rallycross på klassiska Spa i Belgien. Samtidigt genomförs den fjärde av fem deltävlingar i supportklassen, den nya elbils-serien i VM, RX2e. En enhetsklass med fyrhjulsdrivna bilar där 21-åringen från Löberöd nu planerar sitt nästa steg i rallycrosskarriären.

– Det ska bli så roligt att komma till Belgien och VM-tävlingen och jag är så glad att kunna stå på startlinjen, säger Andersson och fortsätter.

– Jag vill vidare i min satsning mot den absoluta toppen i rallycross och framtiden för rallycrossen och bilsporten i stort är elbilar där rallycrossen med just RX2e redan är långt framme med en supportklass i VM. Och nästa år planeras det för att den största klassen i mästerskapet, Supercar också ska köras med elbilar. Att jag nu har den här möjligheten med hjälp av mina partners. Och det fortsatta stödet av Svensk Bilsport och landslagets paket för oss förar som har hjälpt mig fram mot guldet i SM, menar Andersson.

Andersson som i år klev upp i seniorklassen i 2150 i den nationella rallycrossen har målsättningen att åka internationellt i framtiden där VM är slutmålet. Tävlingen i Belgien blir första tävlingen i en fyrhjulsdriven bil.

– VM är det största du kan köra. Att kämpa om en VM-medalj är målet och nu får jag chansen att köra fyrhjulsdrift och dessutom i elbil, vilket är ett stort steg från min tvåhjulsdrivna BMW som jag kört i SM, förklarar Klara Andersson som har målsättningen klar för sig med den kommande VM-tävlingen i Belgien.

– Jag är tävlingsmänniska så självklart vill jag vinna, men det är enormt duktiga förare med mycket erfarenhet som är med och kör och för mig ligger fokus på att ta chansen att själv skaffa mig så mycket erfarenhet och lärdom som jag kan kring den nya bilen.

Mästerskapet i rallycross avslutas i november på Nürburgring. Om Klara Andersson kommer till start då också återstår att se.

– Det är inget som är klart nu. Vi tar tävlingen i Belgien först så får vi se sen vad som händer. Jag håller många dörrar öppna, det pågår mycket i rallycrossen just nu, avslutar Klara Andersson.