Rallycross

Andersson klar för finaltävlingen av Rallycross-VM

I början av oktober klev Klara Andersson in i den internationella rallycrossen, när hon debuterade med en fjärde plats i klassen RX2e vid VM-tävlingen i Belgien. Nu är det klart att hon kör finaltävlingen sista helgen i november i Tyskland.

– Det känns verkligen så häftigt att få avsluta säsongen med ännu en VM-tävling, säger Klara Andersson.

21-åringen från Löberöd i Skåne kom lite från ingenstans för den internationella publiken. Och fjärdeplatsen i debuten gjorde avtryck både på konkurrerande förare och team när hon presterade tider i toppskiktet bland seriens etablerade förare.

– Det gick riktigt bra i Belgien och jag kände direkt att jag var med. Bilen funkade perfekt där och jag teamet hela tiden hittade nya små saker för att förbättra min körning. Så med tanke på hur lite tid jag har haft med bilen så är jag jättenöjd med resultatet i Belgien, även om jag alltid vill vinna, säger Klara Andersson som nu får en ny chans att slåss om sin första internationella seger.

– Jag känner att jag har en bra chans. Som sagt, farten har jag och jag tror även att banan på Nürburgring kan passa mig och den körstilen jag är mest bekväm med, säger Andersson.

Klassen som Klara Andersson kör är VM-seriens supportklass, RX2e, en enhetsklass för el-bilar. Ett steg som även VM-serien tar nästa år då den högsta klassens bilar, Supercarbilarna också kommer drivas på el.

– Mitt huvudmål på sikt är att köra den högsta serien i rallycross-VM och att den nu flyttar över till el gör att jag känner att jag är helt rätt på min väg mot målet, när jag nu fortsätter med ytterligare en tävling i RX2e avslutar Klara Andersson.