Offroad

Sebastien Loeb tävlar tillsammans med Klara Andersson

Vid Extreme E racet på Sardinien 8–9 juli, Island X Prix, blir Sebastien Loeb en del av ABT CUPRA XE-teamet. Loeb ersätter Nasser Al-Attiyah eftersom han samtidigt tävlar i Baja World Cup. Tillsammans med Klara Andersson är målsättningen tydlig – ta hem segern.

Sebastien Loeb har haft en mycket framgångsrik karriär med många titlar inom olika discipliner. Förutom att vinna Extreme E-mästerskapet förra året har Loeb otroliga nio världsmästerskapstitlar i rally. Loebs oöverträffade expertis och beslutsamhet gör honom till en ovärderlig tillgång för ABT CUPRA XE-teamet.

– Jag ser fram emot att återvända till Extreme-E efter två tidigare säsonger. Det är en tävling som liknar Rallycross, så jag tror att jag kommer att vara upp i tempo och redo att kämpa. Det kommer också att bli fantastiskt att lära känna ett nytt team och träffa Klara igen.

– Genom att ta Sebastien ombord blir målsättningen tydlig, vi kommer att kämpa för podieplaceringar och segrar, säger Xavi Serra, chef för CUPRA Racing.

Foto: Colin McMaster / LAT Images