Racing

Rosenqvist gästförare i finalen av Carrera Cup

Racingstjärnan ansluter till Skandinaviens ledande racingmästerskap direkt från Indycar-avslutningen i Long Beach. Värnamo-föraren kommer till start i en specialdesignad ”art car” med design signerad F1-föraren Stefan ”Lill-Lövis” Johansson.

#7: Felix Rosenqvist, Arrow McLaren SP Chevrolet

Porsche Sverige presenterar stolt McLaren Arrow SP-föraren Felix Rosenqvist som gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Racingstjärnan från Värnamo ansluter till startfältet i Skandinaviens ledande racingmästerskap under finalhelgen 1–2 oktober. Han kommer direkt till Mantorp Park från säsongens avslutande Indycar-tävling i Long Beach, Kalifornien.

– Det ska bli jättekul att få tävla hemma i Sverige igen, säger Felix Rosenqvist. Det känns som att startfältet i den här klassen bara blir starkare och starkare för varje år.

Felix Rosenqvist har bjudit på gästspel i Porsche Carrera Cup Scandinavia två gånger tidigare. Dels vid premiären på Ring Knutstorp 2017 och senare samma säsong på hemmabanan Scandinavian Raceway. Han vann då tre av de fyra race han ställde upp i.

– Det här blir mitt tredje besök i Carrera Cup och det börjar kännas som en fin tradition, fortsätter Rosenqvist. Det är en imponerande nivå på gästförarna som har bjudits in de senaste säsongerna. I år verkar det vara fokus på racers från Indycar, vilket såklart är extra kul!

Felix Rosenqvist är en av Sveriges mest framgångsrika racerförare genom tiderna. På sitt CV har han bl.a. titeln som Europamästare i Formel 3 och dubbla segrar i både Masters of F3 och i det mytomspunna Macau Grand Prix. Rosenqvist är dessutom trefaldig racevinnare i Formula E och trippel Formel Renault-mästare med titlar i Asien och Europa.

Från 2019 tävlar Rosenqvist i Indycar, känt för stenhård konkurrens mellan förare i den absoluta världseliten. Under sin debutsäsong tog han hem Rookie Of The Year-titeln och sedan dess är han även racevinnare i det legendariska amerikanska formelbilsmästerskapet.

– Vi är otroligt glada och stolta att få välkomna Felix Rosenqvist tillbaka till Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Det blir spännande för både medtävlare och publik att få uppleva en förare av Felix Rosenqvists kaliber.

Sista tävlingshelgen för säsongen i Carrera Cup är alltid något speciellt. I år är mästerskapet redan avgjort då Lukas Sundahl blev klar mästare på Rudskogen. Det betyder att förarna i startfältet kan fokusera fullt ut på seger i de två finalrace som återstår.

– Att se Felix Rosenqvist i duell med vår nykrönte och fyrfaldige Carrera Cup-mästare Lukas Sundahl blir något alldeles extra. Det blir dessutom fortsatt hård kamp om silver- och bronsplatserna i mästerskapet mellan Hampus Ericsson, Edvin Hellsten och Emil Persson, fortsätter Wermelin.

Under mästerskapsfinalen på Mantorp Park tävlar Felix Rosenqvist i Porsche Sveriges gästbil med startnummer 911. Bilen är en s.k. ”art car” formgiven speciellt för Rosenqvist, med en livery signerad Formel 1-föraren och Le Mans-vinnaren Stefan ”Lill-Lövis” Johansson.

Designen har titeln ”L’epingle” och kommer från ”Memories of a Past Life”, en serie av verk som hämtar inspiration från konstnärens illustra racingkarriär. Varje målning är uppkallad efter en kurva eller en del av olika Grand Prix-banor runt om i världen. L’epingle, för den som har motorsporten nära hjärtat, är den berömda hårnålen på Circuit Gilles Villeneuve i Montreal, Kanada.