Racing

Meste mästaren Sundahl klar för fortsättning i Carrera Cup

Lukas Sundahl kör vidare i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Lagom till finalen på Mantorp Park 1-2 oktober gör mästerskapets framgångsrikaste förare tummen upp för en fortsättning. – Vi har gjort klart för ytterligare två säsonger och jag känner stor glädje över att få tävla med nya Porsche 911 GT3 Cup (992) till våren, säger den fyrfaldige mästaren från Växjö.

Foto: Armin Hadzic

För två veckor sedan skrev Lukas Sundahl, 24 år, ett stycke racinghistoria när han blev först med fyra titlar i Porsche Carrera Cup Scandinavia. 

Nu, på den första finaldagen i årets mästerskap, går Sundahl ut med att han blir Porsche Carrera Cup Scandinavia trogen minst två år till.

– Det är många faktorer som lett fram till det här beslutet varav samarbetet med Porsche Center Kalmar är en. Jag är väldigt glad över att de vill fortsätta vara en del i vår satsning, säger Lukas.

Tävlar om SM-titel 2022

Per Sundahl, pappa till Lukas och teamchef i framgångsrika Sundahl Racing, trycker också på betydelsen av det nya tvåårsavtalet.

– Vi har fått till en bra lösning med Porsche Center Kalmar. Uppgörelsen med dem blir en bra bas att stå på. Andra saker som ligger till grund för vår fortsatta satsning är bland annat styrkan i mästerskapet, att Porsche Carrera Cup får SM-status 2022 och, inte minst, att nya Porsche 911 GT3 Cup (992) lanseras i Skandinavien kommande säsong, säger Per.

Motiverande och utmanande

Bilbytet attraherar givetvis Lukas Sundahl. 

– Nya bilar är alltid roligt, myser han och fortsätter:

– Skillnaden på de Cup-bilar jag hittills kört har inte varit så stor. Det här blir något helt annat och en slags nystart där alla börjar om på samma ruta. Det känns både motiverande och utmanande att få testa lite nya grejer och se vad man kan lyckas med. 

En ny era börjar

Sedan entrén i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2015 har Lukas Sundahl erövrat fyra titlar och en andraplats i mästerskapet. Han har vunnit 30 race och stått på pallen 57 gånger. Hittills. 

Det är utan tvekan en viktig förare som mästerskapet nu får förmånen att behålla i minst två säsonger till.

– Under 2022 börjar en ny era av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Med nya Porsche 911 GT3 Cup (992) kommer bilarna att vara häftigare en någonsin, samtidigt som förarna i det tuffa mästerskapet för första gången får köra om att bli svensk mästare. Att Lukas Sundahl, som både regerande och meste mästare, fortsätter in i den nya eran är mycket bra för hela mästerskapet. Alla börjar om lite på noll och jag vet att både Lukas och teamet bakom honom är väldigt motiverade att försöka bli vinnare även med nästa generations racingbilar, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige.

Siktar mot Supercupen

Ny titel, SM-guld och ny bil är inte de enda bitarna som motiverar Lukas Sundahl att inleda en åttonde säsong som Porsche-förare nästa år.

– Jämte deltagande i Porsche Carrera Cup Scandinavia har vi som målsättning att få till någon eller några inhopp i Porsche Mobil 1 Supercup, avslöjar Per Sundahl.

– Jag gjorde en start i Supercupen i Ungern 2016 och två år senare var hela Porsche Carrera Cup Scandinavia på Nürburgring där vi tävlade med förarna i det tyska Carrera Cup-mästerskapet. Det vore roligt att få komma ut och tävla internationellt igen och se hur duktig man är, om man är helt värdelös eller hyfsat bra, avslutar Lukas Sundahl med ett leende.

Foto: Armin Hadzic