Racing

Robin Hansson kör Porsche Carrera Cup 2019

Robin Hansson gör comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Nästa år kör han en Porsche 911 GT3 Cup (991 II) för familjeägda teamet Fragus Motorsport.
– Jag har fått suget tillbaka. Det ska bli kul att tävla i mästerskapet igen, säger 21-åringen från Göteborg.

I Robin Hansson får Porsche Carrera Cup Scandinavia en lika välkommen som högklassig och intressant förstärkning. Robin har utan tvekan de fartmässiga resurser som krävs för att vara med och kriga om titeln. Det har han visat förr, även om det ”bara” blivit två fjärdeplatser i mästerskapstabellen de två hela säsonger han hittills kört, 2016 och 2017.
Fem segrar och totalt 15 pallplatser i Porsche Carrera Cup säger egentligen mer om hans kapacitet. Robin är en riktig racer vilket inte minst bevisas av att han exempelvis inte lyfter fram 2017 års dubbelseger i Finland som sin främsta prestation hittills i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Nej, det tycker jag att min debut på Mantorp Park 2015 är. Då utmanade jag Johan Kristoffersson, säger han.
I ett mycket händelserikt race tog sig den då 18-årige Robin om och förbi både Kristoffersson och Jocke Mangs och var i ledning innan han tvingades bryta på grund av en punktering.
Bortsett från det tråkiga slutet var det ett heat helt i Robins smak.
– Jämfört med det var segrarna i Finland a walk in the park. Det ska vara fight, då trivs jag som bäst.

Efter 2017 års säsong valde Robin att kliva av Porsche Carrera Cup Scandinavia. Ändå har han varit synlig i depån under årets alla tävlingar. Han har nämligen ingått i den stab av människor i Fragus Motorsport som med framgång drivit Roar Lindlands och Porsche Performance Team Norways bil. Norrmannen blev till slut trea, slagen endast av Lukas Sundahl och Oscar Palm.
Tillsammans med Daniel Ros har Robin dessutom gjort några riktigt lyckade inhopp i Swedish GT i sin Porsche 911 GT3 Cup.
– Jag har haft en bra och lärorikt sabbatsår från Carrera Cup, men nu känner jag suget efter att få tävla fullt ut igen. För att göra resultat måste glädjen finnas där och den är tillbaka, hälsar Robin.