Racing

Racingpremiär för Scandinavian Racing League på Knutstorp drog många besökare – trots vädret!

Årets SRL-premiär på Ring Knutstorp började med snö på morgonen, men bjöd trots allt på en hel del spännande racing.

Idag var en bra dag för svensk motorsport – fantastiska prestationer av förarna kunde skådas av en fantastisk publik. Över 4800 besökare välkomnades av Ring Knutstorp under helgen, trots växlande väder.

Lördagens Pit Walk var ett utmärkt, och inte minst populärt, tillfälle för fans att träffa förarna och uppleva den atmosfär som endast motorsport kan erbjuda.

I TCR Scandinavia skådade vi en hård kamp. Mikaela Åhlin-Kottulinsky lyckades knipa pole position i kvalet under fredagen. Under lördagens första heat lyckades Åhlin-Kottulinsky försvara förstaplatsen in i mål men under heat två tog Robert Dahlgren hem segern istället. En rafflande strid om pallplatserna som borgar för en spännande säsong.

Porsche Carrera Cup erbjöd en imponerande line-up bestående av 23 bilar, vilket orsakade en inte minst sagt trång Kurva 1. Efter båda heaten tog Robin Hansson, Fragus Motorsport, första plats, följd av Pontus Fredricsson, även från Fragus, på andra plats och Anton Marklund, Marklund Motorsport, på tredje plats. Varma gratulationer till alla vinnare!

Kvällsposten Newsrace besöktes även av racinglegendaren och F1-världsmästaren, Jaques Villeneuve, som en gästförare i Porsche Carrera Cup. Villeneuve fick sina färdigheter testade i det trånga mittfältet i heat 1.

I anslutning till racehelgen besökte hundratals Porschebilar Ring Knutstorps utställningsområde.