Racing

Brink Motorsport i dubbel mästerskapsledningen efter TCR-premiären

Efter en omtumlande premiärtävling i TCR Scandinavia på Ring Knutstorp leder Brink Motorsport både TCR Scandinavias teammästerskap och förarmästerskap, det senare via Andreas Wernersson.

Foto: Anders Helgesson – @helge36

Helgen bjöd på växlande väder där teamet mötes av två upptorkande race där förutsättningarna förändrades kraftigt under racens gång. Även kvalet bjöd på spänning från vädergudarna med torr bana under första delen av kvalet, Q1, där samtliga Brink Motorsports förare tog sig vidare till kvalets andra del, Q2. Väl i Q2 öppnade himlen sig där Tobias Brink, Andreas Wernersson och Hannes Morin kvalade in som P3, P5 och P6.

-Första kvalet någonsin i bil och första gången jag kör denna bilen på regn, säger Hannes Morin. En stor utmaning för mig och jag är väldigt nöjd med att kvala in som sjätte förare i mitt först kval i Sveriges kungaklass. En viktig position som ger mig första startruta och pole position under dagens andra race via omvänd startordning då de sex första förarna vänds jämfört med startuppställningen i race 1.

Racen bjöd på mängder med underhållning. Tobias lyckades bäst av Brink Motorsport förarna under första racet med en tredjeplats med Andreas på P5 och Hannes på P7, ett race som vanns av PWR föraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

-Gjorde en bra start och var direkt uppe på P2, säger Tobias Brink. Vi hade ingen fart första varven och jag var tvungen att släppa Robban (Dahlgren). När banan torkade upp fick vi genast ett övertag och kunde gå ikapp. Robban hade inte en lugn stund under andra halvan av racet vilket hans bakstötfångare fick känna på. Är givetvis en besvikelse att jag inte lyckas ta mig förbi. När jag är snabbast på banan under större delen av racet så vill jag såklart komma hem med en vinst.

Foto: Anders Helgesson – @helge36

Under tävlingens andra race kom teamets första seger för året med Andreas överst på pallen. Tobias landade på P4 med en demolerad bil och Hannes tog sig i mål som P7.

-Väldigt glad att åka hem med en seger och mästerskapsledning, sammanfattar Andreas Wernersson. En omväxlande helg där vi önskat mer i kvalet och första racet men väldigt glada över att kunna studsa tillbaka och ta en seger med ledning från start till mål under helgens andra race.