Racing

Blomstedt lämnar sin plats hos Brink Motorsport

Fredrik Blomstedt skulle ha gjort STCC-comeback för Brink Motorsport under årets säsong men tvingas på grund av ekonomiska svårigheter i coronapandemins spår lämna sin styrning.

Foto: Anders Helgesson

– Vi såg verkligen fram emot att välkomna Fredrik till teamet, det är en förare vi tror stark på och vi tror att han har potential till att vara med och slåss om titeln i STCC 2020, säger Ted Brink, teamchef.

– Tyvärr blir inte detta möjligt vilket vi givetvis är ledsna över. Arbetet har pågått en kortare tid för att hitta en ersättare. Vi har redan nu tagit beslutet att vi kommer sätta större fokus på vår junior, Hannes Morin, som gjorde lovande resultat i fjol och vi ska göra vårt bästa för att han ska slå igenom i STCC 2020.

Brink Motorsport kommer att vara på plats med full styrka och tre Audi RS3 LMS-tävlingsbilar under det officiella STCC-försäsongstestet på Gelleråsen Arena på torsdag den här veckan.

Hannes Morin och Tobias Brink, som båda kör full STCC-säsong för teamet i år, kommer att köra varsin bil på Gelleråsen Arena och eventuellt en ny förare i den tredje bilen.