Rally

Solberg rullade ut från Rally Finland

Hyundai-föraren Oliver Solberg bröt Rally Finland efter att ha rullat bilen på lördagens första specialsträcka.

20-åringen låg på fjärde plats i WRC2-klassen när olyckan inträffade i hans första försök att bemästra det berömda höghastighetsrallyt. Ungefär 3 kilometer in på tävlingens sjunde specialsträcka inträffade olyckan.

– Jag är väldigt ledsen och besviken över det som hände. Vi höll bra fart över ett litet hopp på vägen in i en sväng, men i landningen bottnade stötdämpningen, och vi körde av vägen. Bilen rullade, men lyckligtvis klarade både jag och min kartläsare oss utan några skador, sa Oliver Solberg.

– En sådan olycka var det sista vi behövde nu. Alla i Hyundai Motorsport och RedGrey-teamet har arbetat hårt inför tävlingen, och jag är också mycket besviken på deras vägnar. Jag kom hit för att genomföra rallyt och samla viktig erfarenhet för framtiden, men tyvärr blev det inte så.

Foto: Jordi Rierola