Rallycross

Pallplats för Grönholm på Spa-Francorchamps

Niclas Grönholm slutade tvåa på legendariska Spa-Francorchamps i Belgien.

Under lördagens tävling, den första av två under helgen, tog sig Niclas Grönholm till final efter seger i semifinalen och slutade femma. Finländaren studsade tillbaka i söndagens final där han slutade tvåa bakom mästerskapsledaren Johan Kristoffersson och säkrade därmed sin andra pallplats för CE Dealer Team i årets rallycross-VM.

– Det var en tuff dag, men allt gick bra från semifinalen och framåt, säger Niclas Grönholm. Jag hade bra starter och några bra fighter i finalen. I går hade vi farten för att utmana om segern, så det var surt att jag gjorde ett misstag i första kurvan. Därefter var det svårt att göra någonting. Idag körde jag smartare och kunde komma ut som tvåa. Fartmässigt var detta den bästa helgen hittills. Det ger oss något att bygga vidare på för framtiden.

Klara Andersson förbättrade farten under hela helgen och vann sin första VM-semifinal någonsin i lördags. Hon blev dessvärre diskvalificerad efter en incident i första kurvan. Under söndagen missade den svenska föraren precis en plats i finalen efter ännu en lovande prestation.

– Det var inte vår helg på Spa-Francorchamps, säger Klara Andersson. Vi hade farten för bra resultat båda dagarna men fortsatte att ha lite otur. Ett stort tack till teamet för att de jobbade hårt hela helgen. Vi förtjänade mer och kommer fortsätta att jobba hårt för att komma tillbaka ännu starkare. Bra jobbat av min teamkamrat Niclas, som säkrade ytterligare en pallplats för teamet.

Med sin andra pallplats för säsongen tar sig Niclas Grönholm upp till en fjärdeplats i förarmästerskapet, bara två poäng efter trean Ole Christian Veiby. Klara Andersson ligger sjua med två dubbla tävlingshelger kvar av säsongen; i Barcelona och på Nürburgring.

CE Dealer Team-mekanikerna gjorde ett fantastiskt jobb efter lördagens kvalrace och reparerade båda PWR RX1e-bilarna lagom till finalerna. CE Dealer Team ligger efter helgen i Belgien fortsatt trea i teammästerskapet.

– Den här helgen har varit lite av en berg- och dalbana för teamet, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team. Både Niclas och Klara har visat bra fart och har kämpat i toppen, men vi har också haft en del otur som hindrat oss från att få de resultat vi vill ha. Därför var det härligt att ta en pallplats för andra tävlingshelgen i rad efter en stark prestation från Niclas. Klaras fart var verkligen bra under hela helgen och vi ser fram emot nästa tävling.