Rallycross

Kristoffersson överlägsen i VM

Johan Kristoffersson dominerar fullständigt i årets helektriska rallycross-VM. Med sex segrar på sju deltävlingar är den femte VM-titeln mycket nära.

– Det ser väldigt bra ut för mästerskapet, säger Kristoffersson efter dubbelsegern på Spa-Francorchamps.

Foto: Qnigan

Kristoffersson följde upp lördagens triumf med ännu en seger i söndagens tävling på den klassiska banan uppe i Ardennerna. Precis som i helgens första deltävling undvek han farorna och manövrerade fram till en klar seger.

– Rättvist tycker jag. Johan hade bra fart hela helgen. Rätt kontrollerat också, även om det blev en punktering i början, säger teamchefen i Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, Tommy Kristoffersson.

I finalen fick Johan en skaplig start och lyckades därmed från sitt innerspår ta sig ut i ledning.

– Bättre och bättre starter under dagen och det var också något vi hade jobbat hårt på. Därifrån körde jag bara på, men försökte också vara försiktig i sista kurvan för att undvika punktering. Till slut blev det en överlägsen seger, den sjätte för säsongen, av sju möjliga!

– Stort tack till teamet som gör det möjligt. Vissa gånger har vi ju kommit tillbaka till depån med i princip bara ratten i näven, säger Johan och tänker främst på de däckexplosioner som slog bort bakdörren på såväl Kristofferssons som Veibys bil.

finalen.

– Copy paste! Jag hade bestämt mig redan på griden att gå för innern och det lyckades ju riktigt bra. Att jag kunde passera Niclas också var ju kul.

Till slut lyckades ändå Grönholm ta sig förbi Bergström, men den 19-årige stockholmaren fick kliva upp på pallen för andra gången på två dagar.

– Klart man var sugen på andraplatsen också, men jag kan inte vara besviken över ännu en pallplats.

Stallchefen Tommy Kristoffersson var mycket imponerad.

finalen.

I sammandraget ser det ändå inte illa ut för Veiby. Han ligger trea på 89 poäng, endast en poäng efter Kevin Hansen.

– Vi är tre stycken som jagar tätt bakom Kevin. Det blir en stenhård kamp om silvret, säger Veiby.

I täten har Kristoffersson dragit undan till 41 poängs ledning, ett försprång som verkligen bäddar för ett nytt VM-guld.

– Det ska ganska mycket till för att vi ska missa den, konstaterar Tommy Kristoffersson.

I teammästerskapet är det också upplagt för KMS som den här helgen ökade med ytterligare tio poäng, fram till 43 poängs ledning före team Hansen.

Foto: Qnigan