Rallycross

Ekström till start under VM i Höljes

Före detta världsmästaren Mattias Ekström är tillbaka i rallycrossen. Han kommer köra de första deltävlingarna i Höljes och representerar, tillsammans med Robin Larsson, det nya svenska VM-teamet KYB Team JC.

Foto: Jan-Kare Rafoss

Den rådande situationen kring Covid-19 gör att budgeten inte går ihop för Janis Baumanis och KYB Team JC. Lettländaren kommer därmed inte köra full VM-säsong tillsammans med teamet.

– Eftersom vi har en ledig Audi S1 EKS Supercar i Höljes kontaktade jag Mattias Ekström, säger teamchef Joel Christoffersson. Han har varit gästförare i teamet två gånger tidigare och tyckte, precis som vi, att det vore jättekul att köra i Höljes. Han är en chaufför med många tips och trix och är det någon som kan dessa bilar så är det Mattias. Det kommer helt klart vara en fördel för både Robin Larsson och oss som team att ha honom i Höljes.

– Det är alltid kul att tävla, säger Mattias Ekström. Just rallycrossen har, och har alltid haft, snabba och roliga bilar som jag trivs med att köra. Så att tävla med Joel och JC igen känns bra, framförallt efter avslutet i Tierp förra säsongen där jag hade möjlighet att ge Robin lite support. Nu har Robin redan hunnit vinna en tävling i Höljes i år, så han kommer vara varm i kläderna. Min största prioritering i helgen kommer vara att ha så roligt som möjligt. Men såklart, den dagen jag inte drömmer om att vinna är dagen jag slutar tävla. Målet är alltid pokal, men sedan får vi se vad som är realistiskt utefter förutsättningarna. Höljes är alltid speciellt, men i år kommer det bli något helt unikt utan all publik. En konstig känsla, men spännande.

Foto: Jan-Kare Rafoss