Racing

Andreas Bäckman på pallen i TCR Germany

Andreas och Jessica Bäckman gjorde denna helg ett inhopp i det tyska TCR-mästerskapet ADAC TCR Germany på Nürburgring för att ladda upp inför kommande helgs premiär av TCR Europe-mästerskapet. Andreas slog till med sin första pallplats för året med en andra plats.

– Det var kul att direkt få kliva upp på pallen redan i första tävlingen för året, säger Andreas Bäckman.

Detta var årets första tävling för Bäckmans. Helgen började lovande med bra kvalfart från båda syskonen under fredagen, där Andreas kvalade in som 4:a och Jessica som 7:a till Race 1.

I Race 1 på lördagen hade Andreas ett stabilt race och slutade på en 2:a plats efter 2019 års världsmästare Norbert Michelisz, som även han gästade det tyska TCR-mästerskapet under helgen.

– Det var kul att direkt få kliva upp på pallen redan i första tävlingen för året. Det är skönt att ha med sig detta resultat i ryggen när vi nu nästa helg den 21-23 augusti beger oss till Frankrike för premiären av TCR Europe-mästerskapet, säger Andreas Bäckman.

Jessica hade mer oflyt under Race 1 då hon blev involverad i en krasch redan direkt i starten och tvingades bryta racet redan på första varvet.

Sedan i Race 2 på söndagen startade Andreas 3:a och Jessica 7:a (på grund av fem platsers nedflyttning). I startögonblicket råkade Andreas ut för en tjuvstart och fick ett Drive-Through straff. Han var därmed tvingad köra genom depån, efter en hård fight om tredjeplatsen med Michelisz under racets inledning. Andreas slutade på en 10:e plats i mål i Race 2 efter straffet.

Jessica hade mer flyt i Race 2 och hade en bättre start. Hon körde sedan upp sig till en 6:e plats, efter en spektakulär omkörning.

– Min helg var mycket upp och ner. Jag hade bra fart både i kval och race, men hade en del oflyt både under kvalet och första racet. Men farten finns där så vi laddar vidare mot nästa helg, säger Jessica Bäckman.