Racing

Jessica Bäckman är laddad för en ny tävlingshelg

19–21 augusti intar ADAC TCR Germany och dess deltagare Lausitzring banan i Tyskland. Landslagsföraren Jessica Bäckman är laddad inför en ytterligare en ny tävlingshelg.

Lausitzring är en racerbana som ligger nära Klettwitz i delstaten Brandenburg i nordöstra Tyskland. Lausitzring har en funktion som är unik på kontinentala Europa: en oval racerbana med hög hastighet, som används i USA av NASCAR och IndyCar. Deutsche Tourenwagen Masters, DTM, är huvudtävlingen som regelbundet arrangeras på Lausitzring nuförtiden, som också har varit värd för flera upplagor av Superbike World Championship tidigare. Det finns flera olika storlekar av Lausitzring banan och det är den kortare delen av banan som ADAC TCR Germany tävlar på. Kommande helg är det dags för ADAC TCR Germanys femte deltävling att köra och landslagsföraren ser framemot att tävla igen.

– Jag ser framemot att köra igen efter det korta uppehållet efter Nürburging två helger sedan. Jag hoppas på en problemfri helg med bra fart, jag är laddad och kommer ge järnet, säger Jessica Bäckman.

Ny teknisk avancerad bana för Jessica

Lausitzring är en bana med många avancerade och tajta kurvpartier där kvalet kommer vara en avgörande faktor. Jessica har laddad upp med mycket simulatorträning för att vara med i matchen från start.

– Lausitzring är en helt ny bana för min del, verkar vara en teknisk avancerad bana. Det blir en utmaning att få upp farten snabbt i helgen, jag är redo och revanschsugen att inta utmaningen, säger Jessica Bäckman.

Båda racen går att se i repris på www.youtube.com/adacmotorsports och Motorsport.tv