Racing

Bäckmans gör inhopp i TCR Germany

Denna helg, 13-15 september, gästar Andreas och Jessica Bäckman TCR Germany-serien – med varsin Hyundai i30 N TCR bil för team Target Competition. Jessica gör sitt andra inhopp i det prestigefyllda mästerskapet för året och Andreas gör sin debut i serien. Efter besvikelsen vid den föregående TCR Europe deltävlingen på Oschersleben, så är de redo för revansch.

Efter det sex veckors långa uppehållet sedan den senaste deltävlingen av TCR Europe på Oschersleben banan i Tyskland, så gör nu syskonen Bäckman ett inhopp i det tyska TCR mästerskapet ADAC TCR Germany.

Tävlingen går av stapeln på Formel 1-banan Hockenheimring i Tyskland. Andreas och Jessica tävlar som vanligt tillsammans med det italienska teamet Target Competition i varsin Hyundai i30 N TCR bil.

Det innebär att de kommande två veckorna blir intensiva, då de även kör nästa deltävling av TCR Europe i Barcelona, Spanien nästa vecka.

ADAC TCR Germany är en av de tuffaste TCR-serierna i världen och drar till sig mycket publik och media till tävlingarna. Andreas och Jessica kommer tillsammans med de 19 andra förarna att göra upp om segrarna i de två racen under helgen. Senast Jessica och Andreas tävlade på banan var i TCR Europe i maj tidigare i år. Då blev resultatet en tredje- respektive fjärdeplats, vilket lovar gott när de återbesöker banan denna helg.

– Det blir en spännande ny utmaning att få tävla i TCR Germany. Det är en serie som rankas högt och har en hög standard på förare, så det kommer inte bli lätt, men det känns bra att få komma tillbaka ut på racingbanorna och få tävla igen. Det blir också en bra uppladdning inför nästkommande helg då vi är tillbaka i TCR Europe efter det långa uppehållet, säger Andreas Bäckman.

Uppladdningen för syskonen sedan senast har varit att analysera data och filmer från den föregående tävlingen på Oschersleben. De har även varit förbi på besök hos Hyundai Motorsports högkvarter, samt att de har laddat upp med både fysisk- och mentalträning för att vara i toppform inför de kommande två tävlingshelgerna.

– Ser framemot att tävla igen och extra roligt att vara tillbaka och gästa TCR Germany igen. Jag känner mig revanschsugen sen förra gången och denna tävling är även en perfekt uppladdning inför Barcelona nästa helg, säger Jessica Bäckman.