Racing

Jessica Bäckman kör TCR i Tyskland

Jessica kommer att tävla i en Hyundai TCR-bil för ROJA Motorsport med målet att köra hem sin första vinst i TCR 2022.

– Det ska bli roligt att tävla i TCR Germany igen, jag gillar både tävlingsupplägget och banorna, säger Jessica Bäckman. Senast jag körde i Tyskland blev jag tvåa på Hockenheimring och nära min första vinst. Mitt mål med säsongen är att fajtas om topp placeringarna i mästerskapet och ta min första vinst i TCR.

Jessica på Anderstorp förra året då hon gjorde ett inhopp på hemmaplan i STCC, där hon slutade på en fin andraplats. Foto: Anders Helgesson.

– Vi är mycket stolta över att välkomna Jessica till vårt team för ADAC TCR Germany säsongen 2022, säger Andreas Klinge, teamchef för ROJA Motorsport. Jag känner och har följt Jessicas karriär ett bra tag och hon har redan gjort en gäststart i TCR Germany 2019 för mitt tidigare team Engstler Motorsport på Most banan i Tjeckien. Jag är helt övertygad på att Jessica kommer att uppnå fantastiska resultat i sin första hela säsong i ADAC TCR Germany-serien med hennes starka körförmåga och kämparglöd.

Säsongen 2022 i ADAC TCR Germany kommer att bestå av fem deltävlingar i Tyskland och två deltävlingar i Österrike. Serien är en av de tuffaste TCR-serierna i världen och har en hög status på förarna som kommer från flera olika länder runt om i Europa. Säsongstarten kommer att gå på Oschersleben banan i Tyskland och kommer avslutas på den välkända Formel 1 banan Hockenheimring. Förutom Hockenheimring kommer även de världskända Formel 1 banorna Nürburgring och Red Bull Ring finnas på kalendern 2022. Varje deltävling är uppbyggt på två träningspass, två tidskval samt två race. Poäng tilldelas till topp 10 i tidskvalen samt topp 15 i respektive race. Den föraren med mest poäng efter den sista deltävlingen på Hockenheimring kommer att ta hem förartiteln ”ADAC TCR Germany Drivers Title” i ADAC TCR Germany serien.