Racing

Andreas Bäckman är klar för Lestrup Racing Team

Andreas Bäckman har dessutom satt ett kaxigt mål om att ta hem STCC TCR Scandinavia-titeln 2022.

– Det känns klockrent att köra för Lestrup Racing Team, ett ungt och progressivt team, och mitt mål är att vinna mästerskapet med dem i år, säger Andreas Bäckman.

NLS 2. Lauf 2021, Nimes 45. DMV 4-Stunden-Rennen, Nürburgring-Nordschleife – Foto: Gruppe C Photography

Andreas Bäckman återvänder till STCC för att köra sin första kompletta säsong sedan 2018 efter att ha kört tre år utomlands i TCR Europe och senast i världsmästerskapet WTCR.

– Jag tror att hela STCC-depån var imponerade av Andreas insats på Mantorp Park förra året och vi är mycket glada över att ha honom ombord i vår satsning på att återta STCC-titlarna i år, säger Fredrik Lestrup, delägare i Lestrup Racing Team.

– Vi har haft ögonen på Andreas ett tag nu och han har tagit stora steg framåt under de senaste säsongerna. Vi har mycket jobb framför oss i förberedelserna och jag tvekar inte på att han kan leverera.

26-åringen gjorde ett inhopp i STCC-tävlingarna på Mantorp Park förra året där han imponerade med att slå regerande mästaren Robert Dahlgren till pole position med ett nytt kvalvarvrekord.

– Den tävlingshelgen lämnade mig med smak för mer och vi hittade ett riktigt bra upplägg med Lestrup Racing Team där jag känner att jag har förutsättningarna för att kunna slåss om den absoluta toppen, säger Andreas Bäckman.

– Vi har satt målet högt, men jag vet att jag har farten och att teamet kan leverera. Det kommer självklart att bli tufft då vi möter många erfarna förare, men jag känner mig stark och längtar tills vi kan börja köra!

Lestrup Racing Team kommer att ställa två bilar på startlinjen i årets mästerskap och byter biltillverkare inför STCC 2022.

– Andreas är vår första pusselbit inför 2022-säsongen och vi kommer avslöja fler detaljer under de kommande veckorna, säger Fredrik Lestrup.

– Jag kan säga så mycket som att vi kommer ha ett mycket konkurrenskraftigt paket i år och vårt mål är fast satt på att ta tillbaka STCC-titlarna till Lestrup Racing Team.