Racing

Sveriges största 24-timmarslopp avgörs på Mantorp Park

På lördag den 15 oktober klockan 12:00 går starten för landets största 24-timmarsrace i långlopp på Mantorp Park, när Race4Fun traditionsenligt står som arrangör för Race4Fun 24H.

Foto: Hampus Carlsson/Cars in focus

Hela 58 team är anmälda till en av norra Europas enskilt största racingtävlingar, men närmare 300 individuella chaufförer som under 24 timmar ska pressa sig själva och bilen runt den 3,1 kilometer långa banan norr om Mjölby.

Racet körs i klassen Svenska Skrotbilsklassikern, där teamen tävlar med standardbilar som är 20 år eller äldre som körs på vanliga standarddäck. Tävlingen är det enda 24-timmarsloppet som körs under Svenska Bilsportförbundet och arrangeras i år i samarbete med Huski Chocolate, som också är huvudsponsorer till racingstjärnan Marcus Ericsson som tidigare i år vann Indy 500 – världens enskilt största idrottsevenemang.

Bland dom nästan 60 deltagande teamen finns bland annat Youtubers som Biljakt och Odiffat, samt några av landets snabbaste och mest rutinerade långloppsteam som Pegasus Racing, Fyra 3 Racing, Cross Island och Black Edition, som får sällskap flera team från både Norge och Danmark.

Starten går på lördag 12:00, och sedan är det 24 timmars racing fram till målflagg 12:00 på söndag. Teamet med flest körda varv under det körda dygnet blir mästare i Race4Fun 24H 2022.

– Vi ser oerhört mycket fram mot att avsluta ett fantastiskt racingår med vårt traditionsenliga 24-timmars race här på Mantorp Park. Vi har ett otroligt stort och starkt startfält i årets upplaga, och tror att allt kommer avgöras in på målsnöret, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.

Foto: Hampus Carlsson/Cars in focus