Racing

Storpublik såg Grande Finale på Mantorp

Årets stora racinghändelse, Grande Finale by Porsche Center Linköping avgjordes på Mantorp Park. Helgen bjöd på ett fantastiskt väder och hårda mästerskapsuppgörelser i årets racingfinal – som följdes av drygt 10 000 människor i publiken.

Foto: Mantorp Park

Tävlingen bjöd på ett stjärnspäckat startfält, där Indy 500-vinnaren och förre F1-föraren Marcus Ericsson gjorde ett gästinhopp i Porsche Carrera Cup tillsammans med Indycar-kollegan Felix Rosenqvist. Världsstjärnorna satte guldkant på en spännande mästerskapsfight på Mantorp Park, där titelutmanarna Ola Nilsson och Lukas Sundahl var lika på poäng inför sista racet. Ett race som fick ett dramatiskt slut när kombattanterna stötte ihop i slutet av racet. Mästerskapsguldet gick tillslut till Sundahl, efter granskning av domarna, hans historiska femte raka titel.

Även STCC bjöd den femsiffriga publiken på en rafflande uppgörelse, när det för sista gången kördes en final med förbränningsmotorer då STCC som världens första nationella racingmästerskap elektrifieras till 2023. Här var det också historia som skrevs när CUPRA Dealer Team – PWR Racing tog hem samtliga tre mästerskap, med Robert Dahlgrens fjärde förartitel, Axel Bengtsson första JSM-guld och teamets fjärde teammästerskap. Hemmaföraren Mattias Andersson slutade fyra i mästerskapet.

Förutom bra racing arrangerades Porsche Sportscar Day Together, dit över 600 Porschar från hela Sverige hade kommit och stod uppställda på området under lördagen.

– Vi fick en spännande racingavslutning här på Mantorp Park med mycket folk och trånga depågator vilket var roligt. Att även samla över 600 Porschebilar i en utställning för publiken är fantastiskt, säger Fredrik Sjöqvist, VD Mantorp Park.

Foto: STCC