Racing

Sundahl i mästerskapstopp efter intensiv helg i Norrland

Lukas Sundahl är tillbaka i toppen på Porsche Carrera Cup Scandinavia. När årets tredje och fjärde deltävling avgjordes på Drivecenter Arena i Fällfors klättrade den regerande mästaren till tabelltoppen genom bland annat två segrar och en andraplats i de fyra racen.

– Målet med resan till Norrland var att vända hemåt i mästerskapsledning och det är precis vad vi gör, sa en nöjd Sundahl.

Foto: Armin Hadzic

Nästan lika nöjd som smålänningen Sundahl var Hampus Ericsson vars facit stannade vid en seger, två andraplatser och en femteplats. En insats som gav viktiga poäng i kampen om titeln.

– Viktiga och nödvändiga. Det var en bra helg, inte över förväntan, men bra. Jag tycker att vi var smartast över hela helgen. Vi samlade poäng och tog inga onödiga risker, sa Kumlasonen.

Skåningen Ola Nilsson kom till Fällfors i mästerskapsledning. Hemåt vände han som fyra i tabellen, hela 46 poäng från förstaplatsen.

Nilsson beskrev helgen som en berg-och-dalbana vilket är lätt att förstå. Han började med motorstopp i den första starten och körde sedan på en teamkompis och tvingades bryta. I det andra heatet kom han inte till start alls och när han sedan, i lånad reservbil, slutade trea i lördagens inledande heat blev han bestraffad och nedflyttad till sjunde plats.

Avslutningen blev emellertid lyckad. Nilsson vann nämligen det sista heatet från pole position.

– Fredagen var en katastrof, men i dag fick vi äntligen lite utdelning på den fart vi haft hela helgen, sa Nilsson, som efter en titt i tabellen konstaterar:

– Det är uppförsbacke, men inte kört.

Emil Persson är ny trea i mästerskapet, en poäng före Nilsson. Värmlänningens bästa resultat i Fällfors var två tredjeplatser.

– Okey, tyckte Persson och konstaterade att förarna runt omkring honom i tabellen tappade mer.

Bland annat syftade han på Nilsson, Marcus Annervi och Robin Knutsson.

De båda sistnämnda hade en tuff helg i Norrland. Annervi nollade i lördagens båda heat och Knutsson fick nöja sig med 28 poäng, minst av alla toppförare.

Betydligt bättre gick det för inhoppande Indy Light-mästaren Linus Lundqvist. Hans facit, 3-4-6-3, imponerade och själv var han ganska nöjd efteråt.

– Det har varit en underbar helg och jag vill verkligen tacka Porsche Sverige för möjligheten att återigen få vara med i mästerskapet. Det var jättekul att få komma hem och tävla, sa stockholmaren bland annat.

I Pro Am-klassen, som ingår i Porsche Carrera Cup Scandinavia, är det fortsatt Mikael Karlsson i topp. Värmlänningen, som bland annat klassvann två race i Fällfors, leder mästerskapet före nye tvåan Albin Wärnelöv och Kjelle Lejonkrans. Många i Pro Am fick kliva upp på pallen i Fällfors, men bara en gjorde det efter alla fyra race — Wärnelöv.

En av pallbesökarna var Oscar Löfquist som bland annat tog sina två första segrar i Pro Am.

I teammästerskapet drog regerande mästarna Micke Kågered Racing med Lukas Sundahl, Mikael Karlsson och Albin Wärnelöv ifrån i toppen. Tvåa är M3G Motorsport (Hampus Ericsson, Emil Persson, Gustav Bergström) och trea Race Team Gelleråsen – by AFR (Marcus Annervi, Kjelle Lejonkrans).