Racing

Porsche Carrera Cup Scandinavia större än någonsin!

Säsongsstart i Skandinaviens ledande racingserie. Carrera Cup inleder 2019 med starkare startfält, Driver Development Programme och spännande gästförare. Premiär för Porsche Festival och TV-sändningar på Viasat.

Foto: Micke Fransson/teambild.se

3-4 maj går starten i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp. 2018 firade mästerskapet sitt 15-årsjubileum och nu laddar Sveriges och Skandinaviens ledande racingserie om med en rad tunga nyheter inom flera viktiga områden. Till att börja med får säsongpremiären i Skåne särskild guldkant av en stor Porsche Festival med 1 000 inbjudna entusiaster i 500 bilar från alla viktiga epoker i Porsche-historien.

Fjolårets startfält var ett av de starkaste någonsin i serien och till 2019 förstärks konkurrenskraften ytterligare av nya teamsatsningar och förare. Bland höjdpunkterna finns Fragus Motorsport som storsatsar med fyra bilar och framgångsrika Touring Car-teamet WestCoast Racing som är tillbaka i Carrera Cup. Regerande mästaren Lukas Sundahl satsar på en ny mästerskapsseger 2019 och får räkna med att kämpa. Bland årets mest spännande förarvärvningar finns två efterlängtade comebacker. Erkänt snabbe Robin Hansson och dubble Carrera Cup-mästaren (2005, 2006) Fredrik Ros.

Porsche Carrera Cup Scandinavia startar under 2019 en framtidssatsning som är unik inom svensk motorsport. Driver Development Programme är ett omfattande förarutvecklingsprogram som är tänkt att vaska fram morgondagens racingstjärnor. Sex unga talanger coachas av ett stort team namnkunniga instruktörer under ledning av Sporting Director Thomas Johansson. Målsättningen är att hitta förare som är redo att vinna Porsche Motorsport Shoot-out 2020 och i förlängningen att etablera skandinaviska förare i toppen av det internationella mästerskapet Porsche Supercup.

Den framgångsrika satsningen på internationellt meriterade gästförare som utmanar det ordinarie startfältet i Porsche Sveriges gästbil fortsätter. Som tidigare annonserats kör Prins Carl Philip gästbilen på Gelleråsen Arena. Redan kommande helg sitter Formel 1-världsmästaren och Indy 500-vinnaren Jacques Villeneuve bakom spakarna. Den svenska racingpubliken kan räkna med flera överraskningar under säsongen.

En stor nyhet för alla motorsportentusiaster är att Porsche Carrera Cup Scandinavia livesänds på Sveriges två största motorsport-kanaler, Viasat Motor och streamingplattformen Viaplay. Mästerskapet får dessutom en helt ny hemsida och nya sociala kanaler på Instagram och Twitter. Där hålls publiken uppdaterad om vad som händer på förarmarknaden samt andra viktiga nyheter även mellan racehelgerna.

Sist men inte minst hjälper Porsche Carrera Cup Scandinavia till att skapa svensk motorhistoria när Midnattsolsloppet gör efterlängtad comeback på en helt nybyggd motorsportarena i Fällfors mellan Skellefteå och Piteå. Drive Center Arena blir med sina 4,2 kilometer Skandinaviens längsta och troligen även snabbaste racingbana. Anläggningen invigs den 14 juni och Race 7 i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia blir då den första tävlingen någonsin att köra på banan.

– Vi fortsätter att satsa hårt på svensk racing, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige. 2019 blir ett otroligt spännande år med stenhård kamp om segrar och om mästerskapet i Porsche Carrera Cup Scandinavia.