Rally

Flodin och Bergsten försvarar sitt SM-guld

Patrik Flodin och Göran Bergsten kommer även i år till start tillsammans med GK Door Team Sweden och finns på startlinjen i årets rally-SM för att försvara fjolårets SM-guld i högsta klassen.

– Självklart vill vi försvara vårt SM-guld med teamet även i år, säger Patrik.

Patrik Flodin, Ilso MK, och Göran Bergsten, Forshaga MC, fick i fjol chansen av det då nybildade teamet GK Door team Sweden att ratta teamets VW Polo R5. Det blev ett lyckat samarbete vilket ledde till SM-guld och i år är de tillbaka för att köra om en ny mästerskapstitel.

– Självklart vill vi försvara vårt SM-guld med teamet även i år, säger Patrik.

Årets SM-premiär i rally arrangeras av SMK Hälsinge på lördag och körs i Hudiksvall, vilket är Patriks hemmaplan.

– Det snövarnas inför helgen och jag är medveten om att det kan komma att bli tuffa förhållanden att gå ut först på vägen. Och även konkurrensen är tuff. Men vårt mål är att ta så många poäng det går, även om seger självklart alltid är ett mål. Men att placera sig högt i resultatet under alla tävlingar kommer att bli viktigt eftersom varje poäng kommer vara avgörande i slutet av säsongen, säger Patrik.

Patrik och Göran har hunnit testa bilen på snöunderlag under Finnskogsvalsen förra lördagen, där de var föråkare.

– Det gick riktigt bra. Vi fick en bra genomgång av allt. Och även snöskyfflarna fungerade perfekt, säger Patrik med ett skratt.

Hälsingerallyt består av sex sträckor som är 85,40 km. Räknar vi in transportsträckorna är årets SM-premiär totalt 289,80 km. Det är 77 anmälda till rallyt och av dem kör 16 ekipage i den internationella 4-hjulsdrivna klassen där vi även hittar Patrik och Göran.

Foto: Hampus Juteryd