Rallycross

Kristoffersson överlägsen i Höljes

Ännu en seger, ännu en fullpoängare. Johan Kristoffersson är fullständigt fenomenal i inledningen av rallycross-VM. I Höljes kom den tredje raka segern inför 24 100 åskådare.

– Det är aldrig enkelt och det var supersvåra förhållanden, men det här blev den näst intill perfekta helgen, säger Kristoffersson.

Photo: Qnigan

Arvikaföraren var totalt överlägsen när han tog sin fjärde seger på den legendariska banan i norra Värmland, faktiskt ännu mer överlägsen än han har varit tidigare under säsongen. På de tre tävlingarna hittills har Kristoffersson varit snabbast varje gång han har nått mållinjen med sin Volkswagen RX1e. Det imponerar till och med på honom själv:

– Arton heat och fortfarande inte ett stenskott i framrutan. Det är helt sanslöst!

Lördagen i Höljes började precis som de tidigare tävlingarna. Johan Kristoffersson tog sin trettonde raka (!) seger i superpole, tufft utmanad av teamkompisen Ole Christian Veiby. Sju hundradelar skilde till slut till femfaldige världsmästarens fördel.

– Att jag ändå lyckades vara snabbast där gav mig en fördel under resten av helgen i och med att jag fick innerspåret.

Veiby var nära att snuva sin teamkompis, precis som i Hell.

– Då skilde det väl en tiondel, den här gången bara sju hundradelar. Nästa gång kanske, säger Ole Christian med glimten i ögat.

I lördagens första heat blev det en säker etta-tvåa för Volkswagen Dealerteam BAUHAUS-paret. Kristoffersson och Veiby var i täten även i sitt andra heat, men tidsmässigt klämde sig Kevin Hansen in mellan Volkswagen-duon, som ändå låg i topp totalt efter första dagen.

Johan fortsatte på den inslagna vägen under söndagen, suveräna starter och två nya heatsegrar. Etta i kvalet – förstås – och tre mästerskapspoäng inhämtade.

– Det är bara att skicka ett stort tack till teamet för att vi har en fantastisk bil som är lätt att anpassa till skiftande förhållanden, säger en ödmjuk Johan, som var än mer överlägsen när regnet började falla i Höljes.

I finalen gjorde Kristoffersson processen kort med sina konkurrenter. Upp i ledning och en eriksgata fram till seger med fyra sekunders marginal.

– Det är alltid gôtt att vinna, men det är superspeciellt hemma i Sverige med familj och vänner på plats och med den atmosfär som Höljes alltid bjuder på.

Photo: Qnigan