Rally

Oliver Solberg måste lämna Hyundai-teamet

Rallyföraren Oliver Solberg (21) får inget nytt kontrakt med Hyundai Motorsport kommande säsong. Det tvååriga kontraktet med fabriksteamet går ut i slutet av året och kommer inte att förnyas.

– Jag är så klart besviken över situationen, men jag måste respektera teamets beslut och deras nya plan att gå vidare med tre bilar och bara rutinerade förare, säger Oliver Solberg.

Beslutet om splittringen togs av det tyskledda teamet. Solberg har startat i åtta deltävlingar i Rally-VM:s värstingklass den här säsongen. Bästa placering är en fjärde plats från asfaltstävlingen Rally Belgium i augusti.

Senast körde han till sig en femteplats i Rally New Zealand. Samtidigt säkrade 21-åringen karriärens första Power Stage-poäng. Den tävlingen var Oliver Solbergs sista i VM som Hyundai-förare.

De goda resultaten kom i slutet av en säsong som har varit präglad av massa lärdom för den unge rallyföraren och hans brittiska kartläsare, Elliott Edmondson.

– Jag vet att det inte var ett lätt beslut för dem att ta eftersom ursprungsplanen har ändrats. Oavsett är jag otroligt tacksam för möjligheten jag fick av Hyundai Motorsport att få delta i rally-VM tillsammans med dem. Vi visste att den här säsongen skulle bli en lärorik period, och den har utan tvekan gett massa erfarenhet inför nästa fas i min karriär, säger Solberg.

Oliver Solberg kommer att förbli en del av fabriksteamet fram till slutet av året. Han ska göra rekognoseringen i Rally Japan, men han kommer inte köra någon mer tävling denna säsongen.

2022 FIA World Rally Championship Round 09, Ypres Rally Belgium 18-21 August 2022 Oliver Solberg Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH