Rallycross

Larsson klar för Höljes

Tidigare presenterade JC Raceteknik sex förare till rallycrosspremiären. Nu är det även klart att VM-föraren Robin Larsson förstärker teamet under RallyX Nordic i Höljes.

Foto: Jan Kåre Rafoss.

Under våren presenterade värmlandsbaserade JC Raceteknik sin VM-satsning KYB Team JC, där Robin Larsson och Janis Baumanis ingår. Nu är det klart att fjolårets Europamästare och RallyX Nordic-vinnare Robin Larsson kommer till start under de inledande två deltävlingarna i RallyX Nordic.

Covid-19 har gjort att FIA World Rallycross Championship har tvingats flytta fram. Istället för The Magic Weekend första helgen i juli kommer istället de två första deltävlingarna av RallyX Nordic köras på Höljesbanan 2-5 juli. Tävlingarna går under namnet All Star Magic Weekend och består av fem klasser: Supercar, Supercar Lites, CrossCar, CrossCar Junior samt Legends där tidigare rallycrosslegender gör upp. Restriktionerna gör att tävlingen körs inför tomma läktare, medan publiken istället kan följa helgen genom en livesändning.

– Det blir kul att Robin gör oss sällskap i Höljes, säger teamchef Joel Christoffersson. Hela teamet känner att vi måste komma igång igen och starta säsongen, så deltävlingarna i Höljes blir en perfekt möjlighet att få värma upp inför den kommande säsongen i VM. Självklart är det också viktigt att kunna ge alla sponsorer och rallycrossfans lite glada nyheter. Robin har inte testat den nya bilen än, så vi får se den första dagen lite mer som ett test. Samtidigt vet vi att han älskar Höljes, och vi kommer självklart kriga för pallplatser.

– Det är kul att rallycrossen drar igång igen och det blir full fart direkt skulle jag tro, säger Robin Larsson. Jag och teamet kommer göra ett mindre starttest, men bortsett från det blir det rakt in i tävling med den nya bilen. Så vi ser det som bra träning inför att VM drar igång. Som vanligt går jag in för vinst, men samtidigt är det svårt att säga. Det blir många bra förare och en tuff konkurrens, Johan Kristoffersson till exempel är inte där med målet att komma tvåa. Flera av oss har inget fullt RallyX Nordic-mästerskap att tänka på, men jag tror att många horn kommer växa när det väl är dags…

Foto: Jan Kåre Rafoss.