Racing

Lundqvist på plats i USA – första testet avklarat

Linus Lundqvist lyckades ta sig till USA i tid till premiären av Formula Regional Americas, och genomförde omedelbart efter ankomst sitt första test tillsammans med nya teamet Global Racing Group.

Foto: Global Racing Group. 

Lundqvists lyckade inresa kommer efter att han spenderat de två senaste veckorna i karantän i Mexiko, och bäddar alltså nu för deltagande i årets mästerskap – där en fullt finansierad styrning i Indy Lights står på spel till 2021.

Lundqvist möttes upp på flygplatsen direkt vid ankomst till USA, och kördes därifrån omgående till Apex Motor Club i Arizona för två dagars privata tester inför den stundande säsongen. Det blir också det enda test Linus Lundqvist hinner med inför premiären.

– Det känns väldigt, väldigt bra att ha kommit hit, och bara det känns lite som en seger med tanke på de helt unika omständigheterna som råder i världen just nu, säger Linus Lundqvist. Det här är första gången jag faktiskt träffar mitt team, men jag kände mig välkommen direkt. Vi är här för att slåss om mästerskapet tillsammans och vi fick en bra start på det samarbetet.

Testet i Arizona ägde rum i stekande hetta, med temperaturer på uppemot 45 grader. Global Racing Group hade fem bilar på plats, körda av Lundqvist, Formula Atlantic-mästaren Dario Cangialosi (USA), Formel 4-meriterade Nicky Hays (USA), fjolårets FR Americas-femma James Roe (IRE) samt fjolårstvåan Benjamin Pedersen (DEN).

Testet markerade Linus Lundqvists första bekantskap med den Ligier-byggda bil som används i Formula Regional Americas, som tillämpar ett enhetsreglemente med identiska bilar och Honda-motorer.

– Jag har inte suttit i en racerbil sedan i februari, så det var viktigt att få till de här dagarna, fortsätter Linus Lundqvist. Bilen är lite speciell – ganska tung, och mycket turbolag. Den kräver lite anpassning, men testet var väldigt positivt för min del. Alla i teamet verkade också mycket nöjda. Det var otroligt varmt, så vi körde bara på förmiddagarna, men jag tycker ändå att jag hann bilda mig en tillräckligt bra uppfattning för att komma hyfsat väl förberedd till premiären.

Foto: Global Racing Group.