Racing

Lundqvist samlade viktiga poäng i titelstriden

Linus Lundqvist gjorde det bästa av läget under en komplicerad Indy Lights-helg på Road America i Wisconsin och räddade viktiga mästerskapspoäng i en fortsatt mycket jämn titelkamp.

Foto: Gavin Baker Photography / Road to Indy.

Lundqvist öppnade förvisso sedvanligt starkt när han direkt satte tempot i torsdagens inledande testpass, men hade sedan svårt att hitta rätt under resten av helgen och fick den här gången nöja sig med fjärde respektive femte plats i två händelserika race.

Lundqvist gjorde dock vad han kunde när han i båda fallen avancerade från sämre utgångslägen, och var även tillfälligt uppe i ledning i början av det första loppet innan han föll tillbaka på kraftigt slitna däck.

– Det har varit en tuff helg och vi har helt enkelt inte varit tillräckligt snabba, summerar Linus Lundqvist. Vi kommer förstås att analysera i detalj vilka slutsatser och lärdomar vi kan dra, men vi har haft en annan däckkonstruktion än normalt i helgen på grund av den här banans layout och det har inte klickat för mig. Känslan har inte varit densamma.

De båda huvudrivalerna om årets Indy Lights-titel, amerikanerna Kyle Kirkwood och David Malukas, vann varsitt race men hade i övrigt också de varierande lycka i Wisconsin.

Linus Lundqvist lämnar därmed helgens tävlingar – som markerar halvtid för Indy Lights 2021 – som delad tvåa med Kirkwood i sammandraget, åtta poäng bakom nye ledaren Malukas.

– Ibland träffar man helt enkelt inte riktigt rätt, och även om det är frustrerande måste man lära sig att det är en del av sporten, resonerar Linus Lundqvist. Man vet att alla har en sådan här helg förr eller senare, och då gäller det att inte ge bort fler poäng än nödvändigt. Där känner jag att vi lyckades under omständigheterna bra, och det är absolut ingen katastrof att åka härifrån bara åtta poäng från mästerskapsledning. Vi kommer tillbaka, räkna med det!

Foto: Gavin Baker Photography / Road to Indy.