Racing

Lundqvist testar INDYCAR med Andretti

Linus Lundqvist kommer att köra för det framgångsrika stallet Andretti Autosport när han debuterar bakom ratten i en NTT INDYCAR SERIES-bil i ett första test nu på fredag (den 29 oktober).

Linus Lundqvist tar plats i Andretti Autosports bil #26, under säsongen körd av Colton Herta. Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Andretti Autosport är ett av INDYCAR-seriens ledande team, med totalt fyra mästerskapstitlar och fem segrar i mytomspunna Indy 500. Stallet vann tre race under den gångna INDYCAR-säsongen, inklusive de två avslutande, med amerikanen Colton Herta.

Teamet, som ägs av den berömda racingfamiljen med Michael Andretti i spetsen, driver totalt fyra Honda-bestyckade bilar i INDYCAR. Lundqvist kommer att ta plats i bil #26, under året körd av Herta.

– Det känns fantastiskt att få den här chansen av INDYCAR och Andretti Autosport, säger Linus Lundqvist. Jag har spenderat några dagar tillsammans med teamet och det har redan varit väldigt intressant. Det är otroligt spännande att stå så nära mitt livs första INDYCAR-test. Det blir en speciell dag, och i första hand hoppas jag få så mycket tid på banan som möjligt och ta åt mig all information jag bara kan.

Testet på toppnivån av amerikansk formelbilsracing utgör en viktig milstolpe i Lundqvists karriär, och äger rum på road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway där Tyresö-sonen tidigare i år vann från pole position i matarklassen Indy Lights.

Lundqvist slutade trea totalt under sin debutsäsong i Indy Lights och tilldelas INDYCAR-testet som en belöning för den insatsen.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.