Racing

Rosenqvist samlade värdefulla mil i St. Petersburg

Felix Rosenqvist fick en första riktig genomkörare för sitt nya team Arrow McLaren SP när han tog målflagg i Firestone Grand Prix of St. Petersburg, INDYCAR-säsongens andra deltävling.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Rosenqvist slutade gatloppet i Florida som 12:a, tillbakahållen av ett motigt kval och en 17:e plats på gridden, men fick åtminstone chansen att fullfölja ett helt race efter startkraschen på det första varvet i förra helgens premiär.

Rosenqvist kunde därmed samla värdefull erfarenhet inför fortsättningen, i ett överlag tufft race för Arrow McLaren SP där teamkamraten Pato O’Ward klassificerad på 19:e plats.

– Det var ett OK race, men inget speciellt, säger Felix Rosenqvist. Vi hade inte fart för mer den här helgen och jag tycker ändå att jag fick ut det mesta ur bilen i racet. Vi startade för långt bak och på en stadsbana som den här är det svårt att köra om. Det var ändå positivt att få göra en hel racedistans, gå igenom alla de momenten med teamet, och få komma igång med säsongen på riktigt.