Racing

Lundqvist på pallen i St. Petersburg

Linus Lundqvist fick med sig en pallplats från en lärorik Indy Lights-helg på gatorna i St. Petersburg, Florida.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Lundqvist var en av bara tre förare i fältet som aldrig tidigare kört på den tekniska stadsbanan, men lyckades trots det utmana sina mer erfarna konkurrenter på ett sätt som till slut resulterade i ett besök på pallen.

Lundqvist fick nöja sig med en niondeplats i ett stökigt första race för helgen på lördagen, men slog sedan tillbaka med kraft när han klättrade från sjunde startruta till en slutlig tredjeplats i söndagens Race 2.

Tyresö-sonen bäddade för resultatet genom en riktig kanonstart som direkt tog honom upp till fjärde plats, och kunde sedan fullborda sitt avancemang med en omkörning på kanadensaren Devlin DeFrancesco efter en säkerhetsbilssituation.

– Det känns nästan som en seger att få med sig en pallplats härifrån, säger Linus Lundqvist. Det har varit en väldigt lärorik helg, mitt första besök här i St. Pete, och bara mitt andra stadslopp någonsin. Det krävs lite tid på den här typen av banor och jag är nöjd med hur jag tagit mig an det. Bilen är hel, farten har blivit bättre och bättre, och vi har tagit många värdefulla poäng. Att faktiskt få med sig en pokal från den här helgen, just här, betyder mycket.

Lundqvist lämnar St. Petersburg som tvåa i förarmästerskapet, bara tre poäng bakom Global Racing Group with HMD Motorsports-kollegan David Malukas (USA) som vann söndagens race före Kyle Kirkwood (USA).