Racing

Mästaren vill avsluta på topp

Han må ha säkrat titeln i förtid – men det är inte ett faktum som har dämpat Linus Lundqvists segertörst. När Formula Regional Americas avslutas i Texas i helgen är det tvärt om bara en sak i siktet för den nykorade mästaren: det översta steget på pallen.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Lundqvist lade mästarkransen bortom räckhåll för sina konkurrenter genom en ny guldkantad helg senast på Homestead Miami Speedway, där han vann två av tre race och sedan kontrollerat cementerade titeln med en andraplats i det avslutande heatet.

Med 12 segrar på 14 race så här långt under 2020 har Lundqvist satt tempot från början till slut – och inför helgens final i Austin, Texas är Tyresö-sonen fast besluten att förbli den starkast lysande stjärnan i ”The Lone Star State”.

– Det är väldigt skönt att ha säkrat titeln redan inför den här helgen, och det ger mig ett behagligt läge där jag på många sätt kan köra utan press, säger Linus Lundqvist. Det betyder däremot inte att jag inte kommer ge allt! Jag vill avsluta den här säsongen på topp, både för mig själv och för teamet. Jag är lika hungrig som vanligt och målet är självklart att vinna fler race.

Helgens tävlingar körs på Circuit of the Americas, ofta betecknad under initialerna COTA och mest känd som värd för USA:s Grand Prix för Formel 1. Lundqvist har aldrig tidigare varit på den tekniska banan i Austin, men ser fram emot att avsluta säsongen med tre race på en av USA:s mest moderna racinganläggningar.

– COTA ser ut som en väldigt rolig bana, och det känns som helt rätt plats för vår säsongsfinal, fortsätter Linus Lundqvist. Det är den bana som mest påminner om det jag är van vid från Europa, med större avåkningszoner och en intressant blandning av olika typer av kurvor. Jag ser fram emot att komma dit och att få arbeta med gänget i Global Racing Group en sista gång den här säsongen.

Inför helgens final har Lundqvist också chans att göra rent hus i den kanske mest renodlade prestandakolumnen av dem alla: kvalet. Lundqvist har varit snabbast i alla de fem kval som körts den här säsongen, och jagar därmed perfektion i kvalstatistiken 2020. Han skulle i så fall sätta ännu ett nytt rekord.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.