Esports

Premiär av årets SM virtuell racing

Idag är det premiär av årets SM i virtuell racing by Porsche. Nytt för årets säsong är en på-plats final för de bästa förarna.

Carl Jansson är regerade mästare och kommer till start för att försvara titeln när virtuell bilsport kör årets andra SM, det någon månad efter det att mästerskapet i formel-3 bilar avslutats. Även där vann Carl Jansson. Men i premiären är det den nya Porschen 992 som gäller.

Mästerskapet kommer köras över fyra tisdagar där förarna hemifrån kommer tävla och samla poäng. Finalen körs sen lördagen den 4 december som ett på-plats event dit de bästa förarna kommer att komma. Tävlingen körs i Esen-studio. Samtliga race kommer att livesändas på Svensk Bilsports egen kanal, www.sbfplay.se samt Svensk Bilsports Facebook.

– Att Porsche valt att fortsätta satsa på virtuell bilsport och den utveckling som är där känns verkligen bra. Vi ser hur intresset för den virtuella bilsporten växer och nu när samhället öppnat upp kan vi göra det som vi och Porsche pratat om redan tidigare, att ha en på-plats final vilket känns riktigt spännande, säger Jörgen Ekwall, marknadschef på Svensk Bilsport.