Esports

Skandinaviskt team i helgens F1 Virtual Dutch Grand Prix

Nu på söndag den 3 maj körs Formula 1 Virtual Grand Prix Holland, anordnat av Renault DP World F1 Team med en helt skandinavisk föraruppställning; Christian Lundgaard, Renault Sport Academy Driver från Danmark och norske rallystjärnan Petter Solberg.

Christian bygger vidare på sin imponerande debut i F1 Virtual GP efter en podieplacering i Vietnam-loppet tidigare i april. Christians teamförare är rallylegenden Petter Solberg som har stor motorsportserfarenhet som världsmästare 2003 i rally och 2014 och 2015 i rally cross.

Petter är gästförare i teamet (och det är hans första lopp i Formel 1 E-sports) genom sitt ambassadörskap åt sponsorn Castrol. Han har också en personlig relation till laget eftersom Pierre Genon som arbetar i Renault DP World F1 Team tidigare var Chief Rally Engineer åt norrmannen under 2003 när de vann.

45-åringen kommer att använda sin simulator hemma i Sverige för loppet som kommer att hållas på Interlagos banan i Brasilien på F1 2019 Codemasters-spelet.

Det är inte första gången som en Lundgaard tävlar med en Solberg. Faktum är att Christians far, Henrik, den europeiska rallymästaren 2000, tävlade mot Petter i olika rallymästerskap, inklusive åtta världsrallytävlingar mellan 1999 och 2001.