Racing

Dahlgren dubbelsegrade och tog 100:e STCC-pallplatsen

Robert Dahlgren var i stort sett oslagbar på sin hemmabana Skellefteå Drivecenter Arena med två segrar och en andraplats som blev CUPRA Dealer Team – PWR Racing-förarens 100:e STCC-pallplats.

Foto: Anders Helgesson

– Det har varit en helt sjuk helg. Vilken jäkla bil teamet har gett mig, den har varit perfekt! Sista tävlingen var extra spännande med vattenplaning i stort sett överallt. Två segrar och en andraplats är ett fantastiskt resultat, speciellt på hemmaplan – ett stort tack till alla i teamet, säger Robert Dahlgren.

Himlen öppnade sig till tredje och sista tävlingen där Tobias Brink fick en skön revansch med seger efter att ha kämpat med tekniska problem genom nästan hela Skellefteå-helgen.

Brink Motorsport-teamet gjorde två motorbyten under natten mellan kvalet och första tävlingen.

– Vi krämade verkligen ut allt som gick den här helgen efter alla problem vi haft. En stor eloge till mekanikerna som la sig klockan nio i morse. Vi är sjukt nöjda med att kunna studsa tillbaka, ta en seger och stå på pallen ihop med Hannes Morin. Jag vill även tacka Lestrup Racing och PWR Racing som hjälpte oss i reparationerna, säger Tobias Brink.

Cupra-föraren Robert Dahlgren ledde första tävlingen från start till mål framför Andreas Ahlberg som tog en stark andraplats för Kågered Racing.

– Det har varit ett par stormiga veckor sedan premiären och vi har samlat ihop oss bra. Vi fick inte riktig resultaten vi var ute efter i de två sista tävlingarna, men första tävlingen var riktigt bra och vi tog värdefulla poäng, säger Andreas Ahlberg.

I andra tävlingen var Robert Dahlgren ännu en gång överlägsen och säkrade en PWR Racing 1-2 tillsammans med Mikaela Åhlin-Kottulinsky på andraplatsen.

– Det har varit en tuff helg för mig, vi har inte riktigt hittat helt rätt med bilen och känt oss så starka som vi gjorde under premiären. Men vi har ändå säkrat bra poäng, en pallplats och vi är fyra i mästerskapet. Vi kommer att fortsätta att jobba oss uppåt, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Lynk & Co 03 TCR-föraren Mattias Andersson säkrade två tredjeplatser från de första två tävlingarna, men lyckades inte i den sista regndränkta tävlingen där han fick nöja sig med nionde plats.

– Två riktig bra pallplatser och poäng från de första två tävlingarna, även om vi hoppades på att kunna avancera något mer. I sista tävlingen hade jag problem med en ruta som immade igen. Men totalt sett en bra helg och vi siktar framåt inför Gelleråsen, säger Mattias Andersson.

Robert Dahlgren leder förarmästerskapet med 39 poängs marginal över Tobias Brink och 41 poäng över Mattias Andersson.

I teammästerskapet leder CUPRA Dealer Team – PWR Racing med 198 poäng och är 66 poäng framför Lestrup Racing Team by Volkswagen Stockholm.

Oliver Söderström hade en tuff helg med en fjärdeplats som bästa resultat men leder fortsatt juniormästerskapet, 19 poäng framför Hugo Nerman.

I privatförarmästerskapet är MA:GP-föraren Mattias Andersson fortsatt i stark ledning, 39 poäng framför Isac Aronsson.