Rallycross

Tidemand vill utmana i Höljes

Med ett SM-silver från förra veckans rallysprint i bagaget, är Pontus Tidemand på väg mot sitt tredje inhopp i rallycross-EM och laddar för fullt inför ”The Magic Weekend” i värmländska Höljes. Med lite mer kraft under huven sedan den norska deltävlingen hoppas han kunna bjuda hemmafansen på en show och få till ännu ett bra resultat.

Foto: Christian Gustavsson

Även om det är full fokus på att få till nästa start i rally-VM, är det mycket värt att hålla igång tävlingstagget och när Per Eklund gav Pontus chansen till ett gästspel i rallycross-EM var han snabbt på bollen. En fin prestation i säsongspremiären på Silverstone i Storbritannien där Pontus slutade sexa, ledde till en fortsättning i norska Hell och även där gjorde Pontus en kanoninsats utefter förutsättningarna trots att det inte räckte till final. Han ligger femma i mästerskapet och nu blir det alltså en tredje chans – och det inte i vilken tävling som helst, utan en av Pontus absoluta favoriter.

– Rally Sweden och rallycrossen i Höljes, det är mäktiga tävlingar, de bästa och häftigaste motorarrangemangen Sverige har och jag är jätteglad att jag får göra båda under ett och samma år, säger Pontus. Jag har inte kört i Höljes sedan jag gjorde hela World RX-serien 2014 så jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka. Det är hemmaplan för mig och stämningen här går inte att jämföra med något annat, hela norra Värmland kokar och det är omöjligt att inte ryckas med och tagga igång lite extra.

Pontus hoppas också att den här gången kunna bräcka sina två tidigare resultat. Han trivs bra i Eklund Motorsports Volkswagen Beetle och vet hur han ska göra det mesta av materialet och inför ”The Magic Weekend” har han dessutom fått lite hjälp på traven.

– Per har trimmat bubblan lite sedan Norge, berättar Pontus. Den har fått en ny turbo och jag hoppas att det ska göra att vi får ut mer av den. Teamet har gjort ett strålande jobb med bilen i de föregående tävlingarna och satsar ännu högre nu. Det är en rolig bana i Höljes och man kan attackera bra. Stämmer allt kan vi tveklöst ge storfräsarna i klassen en ordentlig match.

Höljes RX är ett unikt tillskott i rallycrossmästerskapen med de festglada camparna på ”Happy Street” och kringarrangemang för besökare i alla åldrar och det gör tävlingen till en av de populäraste i serien. Förra året sattes ännu ett publikrekord när 51 600 åskådare besökte Höljesbanan.

Foto: McKlein