Rallycross

Larsson vann i Höljes före Kristoffersson och Grönholm

Årets första rallycrosstävling har precis avslutats i Höljes. Till Premiären av RallyX Nordic, All Star Magic Weekend. Robin Larsson gjorde en bra final och knep årets första seger, före Johan Kristoffersson och Niclas Grönholm.

Foto: Jan Kåre Rafoss

– Trots att jag inte var snabbast genom tävlingen lyckades jag tagga till och knyta ihop säcken lagomt till semifinal, säger Robin Larsson. Det här var första gången jag testade den nya bilen, och jag kom in i den direkt. Den är lik den gamla bilen, medan vi samtidigt kunde flytta gränserna framåt hela tiden. Så vi kommer fortsätta utveckla den i helgen, och föra den så redo som möjligt tills VM väl drar igång. RallyX Nordic bjöd verkligen inte på en slapp tävling, utan många av de bästa rallycrossförarna tävlar i helgen. Varken [Niclas] Grönholm eller [Johan] Kristoffersson gör någonting halvdant, så vi ser den här segern som ett bra kvitto för teamet inför VM.

Larsson leder nu RallyX Nordic mästerskapet.

Foto: Jan Kåre Rafoss
Foto: Jan Kåre Rafoss