Rallycross

Larsson säkrade EM-guldet

Genom seger i helgens deltävling i Lohéac så säkrade Robin Larsson EM-titeln i Supercar med en deltävling kvar.

Robin Larsson har gjort en stark säsong, med tre segrar och en andraplats i de inledande fyra EM-deltävlingarna. Under helgens femte deltävling i Franska Lohéac, inför 75 000 besökare, kunde Larsson ta ytterligare en seger. Med en deltävling kvar står det klart att han är årets Supercar-mästare i FIA European Rallycross Championship, vilket ger teamet JC Raceteknik sitt första EM-guld.

Foto: Jan-Kåre Rafoss

– Det här känns så skönt, säger Robin Larsson, äntligen är det avgjort! För mig har EM flutit på väldigt bra och det känns skönt att kunna få revansch efter min säsong i VM förra året. Helgen var lite motig i inledningen med dåliga starter och småmissar från min sida. Jag var lite illa ute där ett tag och hade svårt att tagga till. Men jag tog tag i det, vände på det och gjorde en bra semi och final. Det känns skönt att få stå överst på pallen här i Frankrike.

– Det blev en helt fantastisk helg för oss här, säger Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik. Att Robin kunde säkra EM-guldet redan i helgen… Jag stod där med gåshud ända nerifrån fötterna och med tårar i ögonen. Ett EM-guld är någonting vi i JC Raceteknik har kämpat för under flera år och de flesta i teamet har varit med oss redan från starten. Så att göra det här tillsammans är stort. Jag är så stolt över alla och deras stenhårda jobb. Det är första året för oss med Robin och det har varit ett riktigt kanonsamarbete, han förtjänade det här resultatet. Sen vill jag tacka exakt alla våra sponsorer – utan dem hade det aldrig gått. Också tack till EKS och Mattias Ekström för all support.

Foto: Jan-Kåre Rafoss

– JC Raceteknik är ett gäng ’goa gubbar’ som skött bilen exemplariskt hela säsongen, så jag kunnat fokusera på körning och plocka bra resultat. Så tack till Joel, Mats och Ola som varit inblandad i detta, och även jobbat för att få dessa bilar. Våra Audi S1 Supercars har varit en stor nyckel i att kunna vara så här snabba. Också tack till farsan (Lars Larsson), resten av gänget och såklart alla sponsorer som gör det här möjligt. Vi ska självklart fira lite nu, men sen blir det att ladda om inför Tierp och försöka ta mästerskapsguldet även i RallyX Nordic. Efter segern i Finland är jag riktigt taggad inför den sista deltävlingen.

Foto: Jan-Kåre Rafoss