Rallycross

Hedström ersätter Michalak i Riga

Den fjärde deltävlingen i årets rallycross-EM är på gång om fjorton dagar. Hedströms Motorsports förare Anders Michalak väljer att stå över denna tävling, ett faktum som gav en oväntad öppning för teamchef Peter Hedström.

Norska EM-deltävlingen i Hell blev inte den framgång Anders Michalak hoppats på rent poängmässigt, där det nu efteråt är allt för långt upp till EM-podiet för att gå ”all in” på EM. Upplänningen från Almunge väljer därför att stå över nästa EM-deltävling i Lettiska Riga om två veckor, för att i stället sikta in sig på EM-finalen på legendariska Spa-Francorchamps.

Med teamet redan riggat och redo för en tripp till Riga så blir det i stället teamchef Peter Hedström som gör en snabb comeback bakom ratten på en av teamets VW Polo Supercars. Banan i Riga gillar Peter och har många sköna minnen från den Lettiska huvudstaden. Teamet ställer endast en bil på startlinjen denna tävlingshelg. Valet var därför enkelt för Peter när bilen stod redo och han själv inte behöver fokusera på annat än att köra.

– Det var ett ypperligt tillfälle, allt var bokat å klart, så det var bara att hoppa på, säger Peter Hedström.

Rent historiskt så ger Riga många sköna minnen för Hedström, som redan 2016 var snubblande nära en podieplats i finalen, men blev vänd av Rustad och slutade femma. 2019 tog Peter sin första podieplats och gjorde ifjol ett blixtrande inhopp med teamets Hyundai.

– Jag har alltid kört fort i Riga, ifjol gjorde jag ett EM-inhopp och slutade på pallen, det är en bana som nog passar mig och det har alltid stämt för mig här, menar Peter Hedström.

Den Lettiska EM- och VM-deltävlingen i Rallycross avgörs helgen den 3:e och 4:e september på Biķernieki Racetrack, som har sina anor ända från 1950-talets tillfälliga banor i detta område av Riga.

Euro RX1-fältet består av 18 bilar och Peter Hedström är tillsammans med EM-ledande Anton Marklund de enda två svenska förarna på startlinjen.