Crosskart

Nilsson har siktet är inställt på SM-pallen

Elias Nilsson som blir Hedströms Motorsport’s tredje förare. Nilsson kommer trots unga åldern in i teamet med mångårig rutin från Crosskart och har en rad segrar bakom sig i 85cc och 125 cc.

Elias Nilsson från nordvärmländska Ambjörby och Likenäs MK spänner i år bågen och siktar högt. Fjolårets Rookiesäsong i den tuffa SM-serien för Xtreme gav mersmak efter idel A-finaler och en total femteplats i serien. Hedströms Motorsport var redan ifjol med och backade Elias, till i år blir det ännu mer backning och han kommer till start i SM med en Speedcar Extreme-kart från Hedströms Motorsport.

– Jag gillar Elias både som person och förare, lugn med fötterna på jorden på jorden bredvid banan och kör fantastiskt fint på banan, jag kände jag vill verkligen backa upp Elias på ett bra sätt i år, säger Peter Hedström.

I vinter har Elias pappa Gunde gått igenom karten minutiöst och det väntas test nu till helgen.

– Det här var enastående fint gjort, hade det inte varit för Peter så hade vi nog inte kommit till start i år, säger Gunde Nilsson.

Uppladdningen inför årets SM blir via tester, men även någon tävling ska hinnas med innan SM i Crosskart brummar igång på Tomelilla Motorstadion den 4-5 juni.

– Vi kommer börja med ett test i Arvika nu i helgen och kommer sen även köra Svenska Cupen i Östmark som uppvärmning, berättar Elias.

Förra säsongen var Elias första som seniorförare i den brutalt hårda Xtreme-klassen, men han visade direkt i sitt elddop att han kommer bli en att räkna med i toppstriden. Efter inledande Arboga så plockade han enbart A-finalplatser och landade på en fin femteplats. Till i år är siktet högre.

– Jag ska försöka hålla en jämn stabil nivå genom kvalen hela säsongen, siktar på pallplatser och en SM-medalj, avslutar Elias Nilsson.