Rally

Rådström och Johansson till Rally-EM i högsta klassen

Rallyföraren Dennis Rådström från Torsby, tillsammans med sin kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik, kommer köra tre tävlingar i årets EM-serie i rally i den högsta klassen. Detta när man tillsammans med regerande Svenska mästar-teamet GN Motorsport från Skåne kör grustävlingarna i Polen, Lettland och hemmarallyt Royal Rally of Scandinavia i Värmland i juli.

Foto: GN Motorsport

Dennis och Johan kommer köra en fyrhjulsdriven Ford Fiesta R5 tillsammans med GN Motorsport, som de senaste tre åren vunnit Rally-SM. Teamet satsar i år på EM-serien, där Dennis och Johan nu blir teamkollegor med dubbla världsmästaren Pontus Tidemand och kartläsaren Julia Thulin.

– Jag är grymt laddad och ser fram mot att utvecklas och få tävla internationellt igen. Vi har långt kvar, och behöver en del mil i kroppen innan vi är med i toppen i den fyrhjulsdrivna klassen. Men potentialen finns där känner jag, och tillsammans med GN Motorsport ser jag fram emot de fantastiskt roliga tävlingarna vi ska köra i sommar, säger Dennis Rådström.

Rally-EM har senaste åren fått ett stort uppsving, sedan promotorn av Rally-VM tog över ansvaret för serien. Startfältet i EM håller i gång och mycket världsklass med förare som VM-vinnarna Mads Østberg och Hayden Paddon samt svenska juniorvärldsmästarna Tom Kristensson och Pontus Tidemand. För första gången på flera decennier besöker EM Sverige när man 7-8 juli besöker Värmland, i tävlingen som bygger vidare på arvet från Rally Sweden i regionen.

– En höjdpunkt blir självklart hemmatävlingen Royal Rally of Scandinavia i sommar. Fokus kommer bli på att utvecklas och att ta tillvara på denna chans, att åter få köra på den absoluta toppnivån internationellt, avslutar Dennis.

Dennis och Johan körde säsongerna 2017 till 2019 i Junior-VM, där de bland annat vann Rally Sweden och Rally Portugal och slutade tvåa i VM-serien 2018. Säsongen 2020 körde de Junior-EM i en tvåhjulsdriven bil, innan de 2021 tog klivet upp i högsta klassen i SM i Petter och Oliver Solbergs tidigare VW Polo R5. Efter en krasch i andra SM-deltävlingen tog Dennis en paus från rallysporten innan han och Johan gjorde comeback i SM-premiären i Lima tidigare i vintras, där de slutade fyra. Dennis och Johan kommer avstå sommarens SM-deltävlingar till förmån för EM-satsningen.