Rally

Dennis Rådström och Johan Johansson redo för guldfight i Wales

Till helgen är det dags för final i Junior-VM i rally. Dennis Rådström, Torsby, och hans kartläsare Johan Johansson, Valdemarsvik, finns på plats i Wales med goda chanser på guld.

Foto: M-Sport Media

– Känslan är väldigt bra inför helgen, säger Dennis. Efter att vi fick bryta senast i Finland fick vi ett mejl med info om hur vi skulle kunna ta VM-titeln. Sedan dess har vi jobbat stenhårt med förberedelser och en vinnarinställning. Vi har kört test här i Wales och även kört en tävling i Slovenien som vi vann.

Dennis och Johan ligger trea i Junior-VM inför helgens avslutande tävling, där landsmannen Tom Kristensson leder. Men i finalen delas det ut dubbla mästerskapspoäng, och som tidigare även en poäng per sträckseger. Vilket gör mästerskapet nästan helt öppet.

– För oss finns bara ett läge denna helgen. Vi måste verkligen prestera på topp hela tiden. Det gäller att komma in i tempot så fort som möjligt och bara köra på, fortsätter Dennis.

– Vi har höga förväntningar på att göra ett bra rally, och jag tror vi kommer göra det. Vi har någonting på gång, säger Johan.

Tävlingen I Wales är ny för Dennis och Johan, och har inte ingått i Junior-VM på flera år. Tävlingen är känd för utmanande sträckor med mycket lera och blöta vägar som ofta körs i mörker.

– Största utmaningen är att det är ett nytt rally, med helt nya förhållanden. Men vi har testat här i en likadan bil som vi kör i VM. Så vi är förberedda, säger Dennis.

Det är upplagt för en hård kamp om guldet hela vägen in i mål, där Dennis och Johan fokuserar på att göra en så bra insats som möjligt.

– Gör vi bara vårt bästa är vi nöjda oavsett placering. Men om vi gör vårt bästa är jag övertygad om att det kommer räcka riktigt långt, avslutar Johan.

Wales Rally GB avgörs över fyra dagar och 22 sträckor. Med start torsdag 3/10 och målgång söndag 6/10. Dennis och Johan tävlar för Kungliga Automobil Klubben, KAK, och kör Junior-WRC. En serie som drivs at polska Ford-teamet M-Sport, där alla förare tävlar i identiska Ford Fiesta R2T Mk8.