Racing

Drömmen: Säsongsavslutning med hemmaseger

I helgen avslutas årets TCR-säsong på klassiska Mantorp Park i Linköping. Hondas hemmaförare Mattias Andersson ligger delad femma totalt inför tävlingarna men kör för att stå överst på prispallen för andra gången i år.

Hondaseger i TCR när Mattias Andersson vann Kanonloppet

– Det blir tufft att nå prispallen i sammandraget vilket var målsättningen för säsongen. Men vi kör för är att göra en bra avslutning och drömmen vore förstås att vinna ett lopp, säger Mattias Andersson.

Inför helgens tävlingar krigar Andersson med Mikaela Åhlin-Kottulinsky om femteplatsen i sammandraget. Båda har 143 poäng totalt, 40 poäng upp till Andreas Wernersson på fjärde plats.

Teoretiskt är det möjligt att plocka in försprånget. Men det är inget som påverkar själva taktiken inför helgens tävlingar.