Racing

Grande Finale för V8 Thunder Cars på Mantorp Park

I helgen avslutas den svenska elitracingsäsongen med Grande Finale på Mantorp Park – i V8 Thunder Cars är mästerskapstiteln redan klar, Emil Persson, Bryntesson Motorsport, försvarade den i och med segern i det avslutande heatet på Jyllandsringen för tre veckor sedan. Men bakom Emil är kampen om medaljerna hård.

Emils teamkompis Mikael Karlsson, ligger på en relativt trygg andraplats i tabellen men han kan inte känna sig för säker. Avståndet ned till trean Andras Nilsson är 33 poäng, ett stort gap men inte ointagligt om något skulle hända och bakom Andreas lurar i sin tur, bara några poäng bakom, Micke Nyman och Stein Frederic Akre, båda på 96 poäng, tre färre än Andreas.

Allt talar för att det är dessa fem förare som kommer att slåss i toppen på Mantorp Park den kommande helgen men glöm inte bort Conny Brorsson, som tog sin första pallplats på Jyllandsringen, och Mats Nilsson som även han stod på pallen när han körde in på en andraplats, hans bästa placering hittills i karriären. De båda Billeberga-förarna har visat en stigande formkurva och har definitivt kapacitet att vara med och slåss i toppen om alla bitar faller på plats.

I vassen lurar även William Nilsson, Memphis Racing, som tappade många poäng på Jyllandsringen efter tekniskt strul och en diskvalificering. Han hade en seger och en pallplats inom räckhåll och det hade faktiskt gett honom en chans att slåss om medalj. Nu får William fokusera på en revansch och ingen ska bli överraskad om han avslutar säsongen med en pallplats.

Robert Paulsson hade en bra inledning på säsongen och har tagit ett fartmässigt steg framåt jämfört med debutsäsongen i fjol. Kan han hålla ihop det och avsluta med sin första placering på pallen? Ja, det är inte omöjligt. Det är tajt hela vägen bakom Emil Persson i toppen och Robert har luktat på pallplatsen tidigare under säsongen. Räkna med en laddad Robert på startlinjen.

Längre ned i listan, kanske inte bland kandidaterna till pallplatser, men väl en framskjuten placering i mittfältet, hittar vi Marcus Lundström och Anders Conradzon. Marcus har tidsmässigt närmat sig konkurrenterna och satsar alltid allt och lite till. Blir det inte resultat så blir det i varje fall underhållande körning och om inte annat lär det bli en spännande duell mot brodern Kristoffer som kommer till start i en extraanmäld bil från Lundström Motorsport.

Anders Conradzon är årets otursgubbe. På Jyllandsringen fick han ändå med sig en fjärdeplats som tröst efter ett enormt manfall i det svenska startfältet. En bra avslutning på säsongen är han värd, den hårt kämpande norrlänningen som numer är boende i Stockholm – och det är precis det han siktar på.

På lördag avgörs årets V8 Thunder Cars-säsong tillsammans med TCR Scandinavia, Porsche Carerra Cup Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, GT4 Scandinavia och Formel Nordic i Grande Finale – 4-5 oktober på Mantorp Park.