Racing

Marcus Ericsson kör Carrera Cup finalen

Racingstjärnan ansluter till Skandinaviens ledande racingmästerskap direkt från Indycar-finalen på Laguna Seca. Under säsongens sista tävlingshelg utmanar Ericsson toppskiktet i startfältet – inklusive sin lillebror Hampus Ericsson som är en av mästerskapskandidaterna.

Foto: Wrapzone

Indycar-föraren Marcus Ericsson kommer till start som gästförare i Skandinaviens ledande racingmästerskap, tillika finalen i Svenska Mästerskapen för GT-bilar, under finalhelgen på Mantorp Park den 22–23 september. Ericsson, som ansluter direkt från säsongsfinalen i Indycar på Laguna Seca, Kalifornien, sitter då precis som i Indycar i en bil med startnummer 8 och Huski Chocolate-livery.

Marcus Ericsson har bjudit på gästspel i Porsche Carrera Cup Scandinavia tidigare. Vid finalen på Mantorp Park 2022 ställde han, då med en nytagen vinnartitel från ovalklassikern Indy 500 i bagaget, upp i sin första biltävling någonsin på svensk mark. De etablerade förarna bjöd den gången på tufft motstånd, men Ericsson avslutade ändå det andra racet på en respektabel femteplats och noterades dessutom för racets snabbaste varvtid.

– Det ska bli väldigt roligt att tävla hemma i Sverige igen, säger Marcus Ericsson. Fjolårets inhopp gav verkligen mersmak. Det var fantastiskt att få tävla framför så många svenska racing fans. Jag hoppas på en liknande publikfest även i år. Nu på finalhelgen kommer det runt 20 bilar till start, och jag vet sedan tidigare att nivån på startfältet håller hög klass, så det kommer bli intensiv och tät racing.

Gästspelet i Porsche Carrera Cup Scandinavia får även en extra krydda givet att Marcus Ericsson lillebror Hampus Ericsson ligger tvåa i mästerskapstabellen och därmed är en av titelkombattanterna under SM-finalhelgen.

– Jag känner mig mer förberedd i år, fortsätter Ericsson. Och det ska bli kul att återigen tävla mot min lillebror Hampus som verkligen haft en stark säsong! Förhoppningsvis kan jag bjuda både publik och medtävlande på några spännande fighter!

Marcus Ericsson ingår i teamet Porsche Experience Racing och kommer till start i en gästbil från Porsche Sverige. Samtliga förare kör identiska Porsche 911 GT3 Cup och därmed erbjuder klassen väldigt tight racing.

– Vi är otroligt glada och stolta att få välkomna Marcus Ericsson tillbaka till Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Anders Boqvist, Märkeschef, Porsche Sverige. Att han återigen väljer att köra med oss är en stor ära och ett gott betyg för serien. Vi skickar ett stort tack till Marcus sponsor Huski Chocolate som möjliggjort detta.

Marcus Ericsson inledde sin Indycar-karriär 2019 och har sedan 2020 kört för Chip Ganassi Racing. Utöver flera segrar för teamet skrev han 2022 in sig i historieböckerna genom att vara först över mållinjen i det legendariska Indy 500. Indy 500 är, tillsammans med Monaco Grand Prix och Le Mans 24-timmars, ett av motorsportens tre mest prestigefyllda race och är världens största enskilda idrottsevenemang. Ericsson meddelade nyligen att han från och med säsongen 2024 byter team till Andretti Autosport.

Foto: Chip Ganassi Racing / Huski Chocolate